News Flash:

Cel care a propus-o pe Adina Florea pentru functia de procuror-sef al DNA este convins ca avizul CSM pentru ea va fi negativ

12 Septembrie 2018
1343 Vizualizari | 0 Comentarii
adina

Tudorel Toader a declarat ca este convins ca Sectia pentru procurori a CSM va aviza negativ propunerea ca Adina Florea sa fie noul sef al DNA, insa ministrul a subliniat ca indiferent de opinia procurorilor din Consiliu, tot va trimite la Klaus Iohannis candidatura.
„Nu am propus la sefia DNA pe cel care a avut cel mai riguros si frumos program managerial. (...) Doamna procuror propusa pentru sefia DNA, prin continutul dosarului, experienta profesinala si prin modalitatea in care saa prezentat la interviu, in care a expus bunele si mai bunele ale DNA, masurile propuse au convins comisia ca dansa este cea care trebuie sa fie desemnata candidata pentru sefia DNA. (...) Sigur procurorii CSM nu vor primi favorabil afirmatia mea, dar indiferent de avizul dansilor, voi continua proc si voi trimite la presedinte spre nominalizare candidatura doamnei procuror. E un aviz consultativ. Eu ii cunosc pe procurorii din CSM, ii respect in limitele cuvenite, dar uneori am si eu rezerve”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena3.

Ministrul Justitiei a spus ca este convins ca avizul procurorilor CSM va fi unul negativ: „Astept momentul cand va fi audiata, voi fi prezent, astept ca dansii sa delibereze si sa dea avizul cel mai adecvat situatiei in care doamna se va prezenta. Cred cu toata convingerea ca avizul va fi negativ, dar imediat ce il primesc trimit la presedinte candidatura”.

Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat calendarul privind examinarea Adinei Florea la conducerea DNA, interviul in fata Sectiei urmand a fi sustinut pe 27 septembrie, iar avizul sa fie transmis ministerului Justitiei pe 2 octombrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006866 (s)