News Flash:

Ceaiurile pe care ficatul te implora sa le consumi mai des…

22 Noiembrie 2017
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
ceaiuri

Ceaiurile sunt excelente pentru trupul nostru si nu prezinta niciun risc, intrucat nu au efecte secundare. Problemele de ficat apar in urma perioadelor in care uitam sa avem grija de noi. Odihna, mancarea cat de cat sanatoasa, miscarea si relaxarea sunt deosebit de importante pentru a ne pastra ficatul cat mai functional.
Ceaiurile sunt excelente pentru diferite probleme, iar daca exista ceva care poate contribui la o functionare mai buna a ficatului, oricine ar trebui sa profite. Ceaiurile nu au efecte secundare, deci nu se poate vorbi despre supra doze sau aparitia altor afectiuni. Iata cele mai bune ceaiuri pentru ficat.

Atunci cand nu se trateaza, crizele de ficat pot fi extrem de dureroase. Pentru aceste crize se pun comprese cu aburi de ceai de coada-calului. Aceste comprese linistesc crizele hepatice si biliare. Ceaiul de coada-calului poate fi consumat si pentru probleme de ficat, dar cel mai bun este pentru afectiunile stomacului.

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat – ceai de dragaica si radacina de obligeana

Un ceai extraordinar pentru o detoxifiere de primavara, dar si pentru curatarea ficatului, pancreasului si rinichilor este ceaiul de dragaica. Un alt ceai, care se face doar din planta proaspata este ceaiul de macrisul-iepurelui, care ajuta in tulburarile hepatice.

Daca vreti un tratament mai complex, pentru traiectul stomacal si intestinal, dar si pentru ficat si bila, beti ceai de obligeana. Preparati astfel: se pune 1 lingurita de radacina rasa de obligeana intr-o ceasca de apa rece. Se lasa peste noapte, se strecoara, apoi se incalzeste la bain-marie si se consuma cate o inghititura inainte si dupa masa. Se incalzeste de fiecare data. Este important de stiut ca ceaiul de obligeana nu se face prin infuzie, ci doar prin macerare, apoi prin incalzire pe baie de aburi.


Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat – ceai de papadie

Papadia, umila planta de care mai nimeni nu se atinge, ar trebui sa fie in salatele tuturor celor care sufera de boli de ficat, frunzele sunt excelente. Tulpinile proaspete de papadie vindeca hepatita cronica. Aceasta planta are doua proprietati remarcabile, ajuta in vindecarea bolilor biliare si hepatice. Prepararea ceaiului de papadie: se pune 1 lingurita cu varf de radacina de papadie in ¼ litru de apa rece si se lasa peste noapte. Dimineata se incalzeste pana da un clocot, apoi se filtreaza. Se bea tot ceaiul inainte si dupa micul dejun (jumatate de ora intre mesa si ceai), cu inghitituri mici. Salatele de primavara ar trebui presarate si cu frunze si tulpini de papadie, rezultatele se vor vedea in 14 zile.
Un ceai extrem de sanatos pentru o functionare mai buna a intregului organism este ceaiul de patlagina-ingusta amestecata cu cimbru in parti egale. 1 lingurita dintr-un astfel de amestec se opareste in ¼ litru de apa.

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat – anghinare si rospopasca

Ceaiul de anghinare stimuleaza functia antitoxica a ficatului, eliminand mai usor toxinele din corp. 1 lingura de frunze de anghinare se pun la 500 de ml de apa. Jumatate de cantitate se bea dimineata pe stomacul gol, apoi se face un repaus pe partea dreapta. Restul de bea inainte de mese.
Ceai din fructe zdrobite de armurariu, 1 lingurita la 1 cana de apa. Se beau 2 cani pe zi, una dimineata pe stomacul gol, una impartita inainte de pranz si de masa de seara.
Ceai de rostopasca, care se bea o cana pe zi, cate o lingura de ceai la 3 ore. Se pune jumatate de lingurita de planta la o cana de apa. Nu se bea mai mult de o cana pe zi, rostopasca poate fi otravitoare sau toxica.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.012266 (s)