News Flash:

Ceaiul de ghimbir: dizolva pietrele la rinichi, curata ficatul si lupta impotriva celulelor canceroase

28 Noiembrie 2017
1634 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani in medicina ayurvedica si are efecte excelente in combaterea indigestiei, a migrenelor si a racelilor de sezon.

Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scapa de infectiile respiratorii, de bronsita, tuse, crampe menstruale, artrita sau dureri musculare, iar in unele parti ale lumii, ceaiul de ghimbir sub forma de comprese este utilizat in tratarea arsurilor pielii.

Ceai de ghimbir - Mod de preparare
Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine. Gasesti in supermarket astfel de buchetele de ghimbir, care nu sunt scumpe si nici nu se oxideaza foarte repede.

Preparare: se ia o bucata de radacina (aproximativ 5 cm), se spala bine sub jet de apa rece, se da prin razatoare. Se pune la fiert un litru de apa si cand fierbe apa se adauga ghimbirul razuit. Se lasa sa fiarba timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se consuma in functie de necesitati.
Ceaiul de ghimbir se consuma indulcit cu miere, cu adaos de suc de lamaie sau cu menta si are un gust iute, dar foarte placut papilelor gustative.

Ceai de ghimbir - Substante active si proprietati
Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru si magneziu, vitaminele B6, C si D, precum si uleiuri esentiale cu multiple proprietati benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, actioneaza ca tonic general si inlatura oboseala si toxinele accumulate in organism.

Potrivit ultimelor studii in domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril si antiagregant  plachetar.

Ceai de ghimbir – Beneficii
Combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei de substante benefice din alimente si prevenirea supraalimentatiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat dupa mesele imbelsugate de Paste este excelent pentru recapatarea controlului asupra digestiei.
In plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei datorita substantelor chimice din compozitia sa, care tonifiaza musculatura tractului digestiv, si impiedica nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.

Intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, care reduc riscul de infectii sau afectiuni. De exemplu, o ceasca de ceai de ghimbir consumata zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substantele active din ghimbir blocheaza depozitarea grasimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rau si ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Citeste si Apa de ghimbir - Scazi in greutate si in centimetrii de pe talie si coapse. Iata ce trebuie sa faci pentru a slabi fara efort…

De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient in tratarea racelilor datorita faptului ca decongestioneaza caile nazale superioare, umezeste muscoasa gatului, ajutand astfel la ameliorarea tusei, si favorizeaza expectoratia, care grabeste astfel procesul de vindecare. In plus, amelioreaza simptomele suparatoare ale alergiilor.

Ceaiul de ghimbir este excelent si pentru o buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si asubstantelor nutritive catre toate organele vitale din corp, inclusiv catre penis (de unde si efectul afrodisiac). Aminoacizii si mineralele din radacina de ghimbir promoveaza de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este reduc riscul de boli cardiovasculare.

Daca pornesti la drum lung iar masina sau avionul iti provoaca rau de miscare, ceaiul de ghimbir este solutia ideala. O ceasca de ceai inainte de a te urca in masina este perfect pentru a reduce nivelul de stres responsabil cu aparitia senzatiei de rau de miscare. De asemenea, gingerolul poate bloca anumiti chemoreceptori in zona cerebrala, astfel incat este blocata senzatia de greata sau voma.

Ceaiul de ghimbir face minuni si in ceea ce priveste sanatatea articulatiilor, prevenind mult temuta artrita reumatoida. Substantele chimice din ghimbir tin in frau enzimele COX-1 si COX-2, responsabile de aparitia inflamatiilor in organism. De asemenea, aceste substante pot fi utile in tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare. Mare grija insa la consumul de ghimbir in combinatie cu medicamente non-steoridiene, deoarece exista riscul crescut de sangerari si alte efecte adverse.

Citeste si Trateaza pietrele la rinichi cu patrunjel - 8 moduri de a-l folosi in beneficiul tau

Pentru persoanele care se confrunta cu afectiunea numita picior de atlet, o boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, pot face bai cu ceai de ghimbir, care ajuta la reducerea senzatiei de mancarime, a arsurilor si a umflaturilor din zona respectiva.

Si crampele menstruale isi gasesc rezolvarea in ceaiul de ghimbir. Si nici macare nu trebuie sa-l bei. E demonstrate stiintific ca o compresa imbibata in ceai de ghimbir si aplicata pe regiunea inferioara a abdomenului poate ameliora durerile si relaxeaza musculatura.

Iar daca preferi totusi sa bei o ceasca de ceai de ghimbir, afla ca te ajuta sa scapi de stres si are un excelent efect energizant, motiv pentru care nu iti recomandam sa il consumi seara, ci doar dimineata, la primele ore, pentru a face fata cu brio tuturor sarcinilor de serviciu si nu numai.

Ceai de ghimbir – Contraindicatii
Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afectiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.

Desi medicina traditionala sugereaza ca femeile insarcinate sa bea zilnic o ceasca de ceai de ghimbir in primul trimestru de sarcina (pentru a scapa de greturile matinale), nu exista pana in momentul de fata rezultate bine argumentate care sa demonstreze ca nu exista nici un efect advers asupra fatului. Prin urmare, gravidele care se confrunta cu greturi matinale sunt sfatuite sa consulte un medic inainte de a consuma ceai de ghimbir.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006492 (s)