News Flash:

Ce spune BOR despre adolescentele care devin mame

7 Mai 2018
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
gravide

Patriarhia considera ca nu este vorba despre un fenomen numarul tot mai mare al fetelor de 16 sau chiar 13 ani care devin mame. In plus, Biserica sustine ca nu este nevoie de „educatie sexuala intensiva” in scoli.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a vorbit in urma conferintei despre Referendumul pentru Casatorie organizata joi la Parlament despre graviditate si nasterile in randul adolescentelor din Romania, potrivit Basilica.ro.

„Nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care insa nu au in spate o cauza legata de absenta educatiei sexuale in scoala”, a spus el.

Banescu adaugat ca altele sunt adevaratele cauze ale graviditatii in randul adolescentelor.

„Toate aceste cazuri care se invoca au in spate, de fapt, motive sociologice: abandon scolar, plecarea parintilor in strainatate, lipsa de acces la informare virtuala, deci pe internet, in mediul rural, si nu in ultimul rand, apartenenta la o anumita etnie unde, dupa cum stim, viata sexuala se incepe mult mai devreme”, a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

De asemenea, cu privire la educatia sexuala in scoli, el a afirmat ca „Biserica Ortodoxa Romana este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, in legatura cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care incep o viata sexuala prea timpuriu si dezordonata”.
La conferinta s-a luat in calcul implementarea educatiei sexuale in scoli. In acest sens, Vasile Banescu isi doreste sa ramana doar la nivel de ipoteza „pentru ca, repet, copilul are nevoie de Educatie cu majuscula, si nu de educatie sexuala intensiva”.

Romania are cele mai multe mame adolescente din Europa. 9.282 de minore au nascut in 2015, in timp ce 676 de mame aveau intre 10 si 14 ani. Anual romancele fac peste 70.000 de avorturi, iar una din zece femei care avorteaza este adolescenta.

Educatia sexuala si pentru sanatate este obligatorie in 20 dintre cele 28 de state membre UE.


patriarhia vasile banescu patriarhiei romane banescu adolescentelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005369 (s)