News Flash:

Ce se poate intampla daca consumi prea mult usturoi

15 Decembrie 2017
1548 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi gol

Usturoiul are o multime de beneficii pentru sanatate, insa ceea ce nu stim este ca aceasta leguma are si contraindicatii. Efectele secundare sunt putine, insa exista si ar trebui sa le cunoastem mai ales daca suferim de anumite alergii, luam anticonceptionale sau suntem programati pentru o interventie chirurgicala. Iata situatiile in care ar trebui sa nu mancam prea mult usturoi!

- Nu consuma usturoi daca esti alergic la ceapa, praz, arpagic. De asemenea, daca zambilele si lalelele iti provoaca alergii, nu consuma usturoi! Persoanele alergice pot manifesta reactii diverse fie ca inhaleaza, consuma sau aplica usturoi pe piele.

- Usturoiul ajuta la subtierea sangelui. Astfel, persoanele care urmeaza sa suporte interventii chirurgicale sau dentare, femeile insarcinate si cei cu tulburari de coagulare sa evite sa consume cantitati mari de usturoi si in mod regulat. Faptul ca usturoiul subtiaza sangele, asta poate duce la hemoragii sau sangerari excesive. Cei care utilizeaza anticoagulanti, aspirina nu ar trebui sa consume usturoi decat dupa ce primesc avizul medicului privind cantitatea acestuia.

- Usturoiul poate interactiona cu actiunea anticonceptionalelor, ciclosporinei si altor medicamente. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul HIV. Femeile care alapteaza au constatat ca usturoiul ofera laptelui matern o aroma pe care copilul o poate respinge.

- Consumul unor cantitati mari de usturoi poate irita mucoasa stomacului si poate declansa arsuri stomacale, dureri abdominale, flatulenta, diaree sau constipatie. Fiti precauti daca aveti un stomac sensibil.

- Daca se aplica direct pe piele, usturoiul poate provoca iritatii si arsuri, mai ales in cazul copiilor mici.


usturoiul contraindicatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005906 (s)