News Flash:

Ce se intampla daca bagi cateva nuci in congelator

10 Octombrie 2017
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci
Cumpararea nuci este o cheltuiala suplimentara deoarece, proportional, acestea sunt mai scumpe decat multe alimente de baza. De asemenea, datorita continutului ridicat de grasimi, se pot strica adesea pana sa apucati sa le consumati. Daca le tineti in camara, ele vor prinde un gust usor ranced intr-o perioada de doua pana la patru saptamani. In loc sa eviti a mai cumpara aceste nuci si fructe extrem de santoase sau sa le arunci, gandeste-te la optiunea de a pastra in congelator.

Nucile congelate dureaza mult timp, unele dintre ele pana la un an sau mai mult  si nu necesita nici o pregatire anterioara (atunci cand sunt inghetate). Este indicat sa le pastrati intr-o punga bine inchisa si sa notati data la care au fost introduse in congelator. Dupa ce le dezghetati, le puteti folosi direct, fara a le incalzi mai intai (asta daca nu doriti sa obtineti nuci prajite).

Migdalele
Nucile sunt extrem de delicioase in prajituri, dar sunt mult mai sanatoase atunci cand sunt consumate individual! Se spune ca patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sanatoase – iar noi iti garantam ca nu doar atat!

Sanatate multa intr-un miez de nuca
Nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe oleaginoase din lume. Au in compozitie o pleiada intreaga de vitamine, minerale si grasimi sanatoase.
Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodata, nucile sunt o sursa de grasimi bune si ajuta la cura de slabire. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alunga stresul si amelioreaza durerile. Mai mult decat atat, previn constipatia, ne ajuta sa avem oase puternice si o viata lunga!
Cu atatea beneficii, te-am convins, cu siguranta, sa incluzi si tu nucile in meniul familiei ori de cate ori ai ocazia!

Cum sa pastrati cel mai bine nucile
Insa problema intervine in momentul in care ai cumparat mai multe nuci decat ai nevoie pe moment, si nu stii cum sa le postrezi pentru a-si mentine proprietatile si pentru a evita rancezirea lor! Dar stai linistita, avem pentru tine un truc extrem de simplu si util, pe care il vei folosi in fiecare an!
Iata despre ce este vorba: Pentru ca nucile sa isi mentine proprietatile nutritionale, gustul si aroma, trebuie sa le ingheti.
Pune-le in recipiente etans inainte de a le baga la congelator. Atentie, insa! Nu curata nucile de coaja inainte pentru ca nu vor mai avea niciun gust. Nucile trebuie sa fie crude si neprocesate, scrie girly.ro,potrivit secretele.com.
Daca le pastrezi in acest fel, nucile nu vor avea gustul amarui pe care il au atunci cand le pastrezi la temperatura camerei.

Cum iti dai seama ca nucile s-au rancezit
Atentie, nu trebuie sa fie neaparat mucegaite. Acestea isi pot modifica nuanta, dar cel mai usor va dati seama dupa gust si miros. Daca sunt neplacute si diferite de cum le stiati, atunci ar fi bine sa le aruncati, explica digi24.ro.

preluat de pe likeachef

congelator migdalele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1434 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011250 (s)