News Flash:

Ce proprietati are Mazare in Madagascar, acolo unde vrea azil politic. "Acolo sunt mare investitor"

31 Decembrie 2017
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
radumazarelideruldeopiniero84644 1493990208

Radu Mazăre a anunÅ£at încă din anul 2012 că a concesionat, pe o perioadă de 99 de ani, un teren de 1,8 hectare în Madagascar, pe care intenÅ£iona să construiască bungalow-uri ÅŸi un restaurant, investiÅ£ia ridicându-se la 300.000 de euro.

Până în 2008, principala destinaÅ£ie de vacanţă a lui Radu Mazăre era Brazilia, unde putea practica unul din sporturile sale preferate - kitesurfing. De altfel, în campania electorală din anul 2008 Mazăre a fost acuzat de contracandidaÅ£ii săi că petrece prea mult timp în Brazilia ÅŸi că nu ar mai fi interesat de treburile oraÅŸului, iar cu o săptămână înainte de alegeri a apărut pe internet un filmuleÅ£ care prezenta mai multe proprietăţi ale edilului din această Å£ară, dar ÅŸi diverse afaceri, între care o firmă de taximetrie. Radu Mazăre a negat aceste lucruri, spunând că nu are nici afaceri, nici proprietăţi în Brazilia ÅŸi că atunci când îÅŸi va cumpăra ceva în străinătate va anunÅ£a.

Treptat, Brazilia nu a mai fost principalul loc de petrecere a vacanÅ£elor, pe harta destinaÅ£iilor lui Radu Mazăre apărând Venezuela, Honduras, Papua Noua Guinee ÅŸi Madagascar. Ultima dintre acestea pare să-l fi cucerit în mod special pe primarul ConstanÅ£ei, care a fost atât de încântat de cele întâlnite în prima sa vizită din 2011 încât a petrecut PaÅŸtele din 2012 tot acolo, împreună cu mama sa.

"Oamenii erau foarte drăguÅ£i, nu erau agresivi, violenÅ£i ca în Africa de Sud, Mozambic. (…) Am avut sentimentul că eram un colonist din anii '30, dacă aÅ£i văzut în filme, unde populaÅ£ia băştinaşă nu era încă revoltată ÅŸi nu era înrăită. Am avut sentimentul unui colonist acolo. Oamenii erau agreabili, doreau să câÅŸtige niÅŸte bani de la tine, erau serviabili", spunea, în 2011, Radu Mazăre.

Ulterior, el a anunÅ£at că a cumpărat un teren în Madagascar pentru a construi bungalowuri ÅŸi un restaurant.

“M-am întâlnit cu primarul de acolo, care este primar al unei comune de 5.000 de locuitori. Acolo sunt un mare investitor, chiar dacă fac ÅŸapte bungalow-uri ÅŸi un restaurant, cu ÅŸeful de trib, le-am dus cadouri, am făcut o ceremonie cu un vraci. De ce râdeÅ£i, aici când începem construcÅ£ia unui ansamblu nu se sfinÅ£eÅŸte? Iar în Africa sunt ÅŸi creÅŸtini, dar au ÅŸi tradiÅ£ia veche ÅŸi cred că dacă nu e oficiată această sfinÅ£ire ÅŸi în tradiÅ£ia veche, să vorbească cu strămoÅŸii care sunt adevăraÅ£ii deÅ£inători ai pământurilor de acolo, nu merge bine ÅŸi atunci am avut o ceremonie ÅŸi cu un vrăjitor”, spunea atunci Radu Mazăre.

Terenul pe care fostul edil dorea să construiască bungalow-uri ÅŸi un restaurant are o suprafaţă de 1,8 hectare ÅŸi a fost concesionat pe o perioadă de 99 de ani, fiind trecut ÅŸi în declaraÅ£ia de avere a edilului.

"Am concesionat, pe 99 de ani, o suprafaţă de teren de 1,8 hectare, pe malul mării, într-un golf în nordul Madagascarului, un loc în care bate vântul nouă luni pe an. O să dezvolt acolo o mică investiÅ£ie turistică, InvestiÅ£ia o să fie de vreo 200 - 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenÅ£ioÅŸi. Merg pentru frumuseÅ£ea locurilor ÅŸi pentru vânt. O să fie aÅŸa, cam la două, două stele ÅŸi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aÅŸa că nu o să coste mult", a declarat, în 2012, fostul primar al ConstanÅ£ei.

El a spus că terenul a fost concesionat pentru că în Madagascar legea nu le permite străinilor să deÅ£ină proprietăţi. În schimb se practică formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automată.

"Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Când va pemite legea, ea va trece automat în proprietatea mea ÅŸi a fratelui meu. Pământul aparÅ£inea tribului. Nu aveau acte pentru pământ. Din cauza asta a durat cam patru luni până când a fost gata. Au dezgropat urnele străbunilor, au măsurat, au intabulat, au trecut terenul prin toatele formele legale", spunea Mazăre.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005322 (s)