News Flash:

Ce orase din Romania participa la Ora Pamantului

16 Martie 2016
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
ora pamantului
Un numar de 42 de orase din Romania vor participa, sambata, 19 martie, la evenimentul global "Ora Pamantului", cand in intervalul ora 20:30 - 21:30 vor fi organizate evenimente dedicate, ce vor culmina cu stingerea simbolica a luminilor de catre institutii publice, companii, centre culturale, organizatii si chiar cetateni obisnuiti. Romania se va alatura, astfel, altor peste 7.000 de orase din mai mult de 160 de tari, pentru a arata ca doreste mai multa determinare si actiuni concrete din partea decidentilor in adresarea problemelor din ce in ce mai acute de mediu. Sloganul din acest an al actiunii este "Daruieste naturii din energia ta".
La nivelul Bucurestiului, "Ora Pamantului" va fi marcata printr-o plimbare pe biciclete, care va incepe in momentul stingerii luminilor, la ora 20:30. ConformWWF-Romania, municipalitatile care au confirmat participarea, in mod oficial, pana la data de 8 martie sunt: Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Brailba, Brasov, Buzau, Calafat, Calan, Calarasi, Cluj-Napoca, Focsani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iasi, Medias, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinesti, Oradea, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sighisoara, Slobozia, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Turda si Vaslui.
Orasele vor organiza diverse evenimente si actiuni care sa aduca in atentia comunitatii locale problemele de mediu. Astfel, la Adjud, Primaria mobilizeaza o Caravana a sustinatorilor "Earth Hour", iar sambata se va stinge iluminatul cladirilor simbolice din oras, pentru acest eveniment urmand ca locuitorii sa se intalneasca in Parcul municipal, pentru un concert unplugged. De asemenea, la Bistrita se pregateste o proiectie de film speciala, pe baza unei surse de electricitate alimentate de biciclete, un tur ciclist si un spectacol luminos de acrobatii pe bicicleta. In Timisoara, clubul Timisoara Cycle Chic organizeaza un traseu pe biciclete pe mai multe strazi din oras, in timp ce la Oradea clubul Rotaract pregateste un program artistic in Piata Unirii, prin care tinerii vor promova economisirea resurselor. Evenimente dedicate "Orei Pamantului" sunt programate si la Iasi, unde Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism si Ecologie Iasi Bike si Iasi Club de Biciclete organizeaza un traseu pentru biciclete ce porneste din fata Palatului Culturii la orele 18:00 si dureaza doua ore.

orase romania evenimentul ora pamantului stingerea luminilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004780 (s)