News Flash:

Ce NU este bine sa faci în luna mai! Superstitiile ultimei luni de primavara

4 Mai 2018
1343 Vizualizari | 0 Comentarii
luna mai superstitii

Superstitiile lunii mai – Din cele mai vechi timpuri, batranii au fost atenti la sarbatorile din luna mai, ale caror traditii le-au pastrat cu sfintenie. Mai ales ca, in luna lui Florar, cand inverzeste totul, se spune ca Raiul coboara pe pamant.


Superstitiile lunii mai – Pe 6 mai impodobiti casa cu ramuri de nuc si stejar
Potrivit traditiei, ziua de 6 mai este destinata sarbatorii Iurea. In aceasta zi, toata lumea trebuie sa aiba casa impodobita cu ramuri de stejar sau nuc, pentru ca locuinta sa fie ferita de ghinioane, durere, boli si blesteme.

Exista si zone in Romania unde fetele impodobesc pe data de 5 mai cununi de flori cu care sunt impodobite apoi ferestrele si usile caselor. In ziua lui Iurea, superstitia spune ca barbatii sa se arunce in cel mai apropiat rau, in care inainte au fost aruncate cununile de flori.

Pe 6 mai nimeni nu are voie sa munceasca la camp, in gradina, iar gospodinele nu spala si nu cos. Ziua lui Iurea se cinsteste cu petreceri campenesti la iarba verde.

Superstitiile lunii mai – De sarbatoarea sfantului Gherman, nimeni nu are voie sa se pieptene
O alta sarbatoare mare din luna mai are loc pe data de 12 mai. Este momentul cand este cinstit sfantul Gherman, patronul vietatilor, sarnbatoare care trebuie tinuta pentru ca oamenii sa fie feriti de furtuni si grindina. Traditia spune ca pe 12 mai, nimeni nu are voie sa-l supere pe sfantul Gherman si, in consecinta, nu se munceste la camp, nu se spala, nu se coase si femeile nu au voie sa se pieptene.


Nici in ziua de 21 mai, de Graur, oamenii nu mucesc pentru ca alfel vor avea parte de mari pagube. Tot cu cinste si fara munca este celebrat si Ioan Fierte Piatra, pe 25 mai, altfel se crede ca aduce in viata dureri, boli si grele cumpene. Secretele.com

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004767 (s)