News Flash:

Ce documente au ridicat procurorii din primaria Timisoara. Cum comenteaza primarul Robu descinderile DNA

25 Iulie 2015
1372 Vizualizari | 1 Comentarii
nicolae robu21
Procurorii DNA au venit din nou la Primaria Timisoarei, vineri dimineata, de unde ridica un nou lot de documente in dosarul privind instrainarea imobilelor in baza Legii 112/1995, care au apartinut Municipalitatii sau Statului Roman.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca nu este vorba despre descinderi sau perchezitii, iar imobilele vizate au fost instrainate in timpul administratiei Ciuhandu si a respins afirmatiile din media potrivit carora ar fi implicat si el in aceste dosare.
„S-au facut afirmatii ca, de mai multe ori, in Primarie s-ar fi facut perchezitii. Au mai fost de trei ori veniti reprezentanti ai DNA pentru a le lua declaratii unor angajati. Niciodata nu s-a intamplat nimic la Cabinetul Primarului, asa cum au incercat unii sa prezinte lucrurile, introducandu-ma si pe mine in ecuatie, chiar si subliminal (...)”, a spus Robu.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, ca in mandatul sau nu au mai avut loc astfel de vanzari-cumparari in baza legii citate.
De asemenea, el a precizat ca in mandatul sau a avut loc o singura vanzare de imobil pe Legea 112, scrie ziuadevest.ro
„Chiar am cerut si eu o informare in acest sens, pentru ca eram curios daca au continuat lucrurile aceste (vanzarile de imobile pe Legea 112 - n.r.). A fost doar o parte dintr-o locuinta care era detinuta de un revolutionar, o cota de 3/8 din ea”, a afirmat Nicolae Robu. 
El a mai adaugat ca personal a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in urma cu doi ani, cu privire la suspiciunea sa asupra instrainarii unui numar foarte mare de imobile din patrimoniul municipalitatii si al Statului Roman.
„Avand in vedere suspiciunile existente in perceptia publica si inclusiv in cea personala a subsemnatului cu privire la modul in care s-a ajuns ca un numar atat de mare de bunuri imobiliare ce au apartinut Primariei, respectiv Statului Roman sau au fost in administrarea acestora sa devina proprietati private ale catorva persoane/clanuri ale caror venituri oficiale, conform acelorasi perceptii publice si personale, nu par a fi fost la un nivelul care sa permita sustinerea unor tranzactii de anvergura celor in cauza, va solicit respectuos sa cercetati restituirile in natura si celelalte forme de transfer de proprietate fosta publica la sfarsitul perioadei comuniste, catre proprietari privati, petrecute din 1990 pana in prezent”, arata Nicolae Robu in respectiva sesizare catre Parchetului.
In aprilie, structurile centrale ale DNA au ridicat 7.000 de dosare de la Primaria Timisoarei.
UPDATE: Primarul Timisoarei Nicolae Robu: “Spun raspicat - suspiciunile de nereguli care au condus la aceste anchete vizeaza vanzari de locuinte care s-au intamplat inainte de a fi eu primar”
Primarul Timisoarei Nicolae Robu a declarat ca neregulile nu vizeaza lucruri petrecute sub mandatul sau. „ Actiunea avut ca scop ridicarea de documente punctuale, conexe unora dintre dosarele ridicate in aprilie, privitoare la vanzarile de locuinte pe Legea 112. Spun raspicat - suspiciunile de nereguli care au condus la aceste anchete vizeaza vanzari de locuinte care s-au intamplat inainte de a fi eu primar. Eu am chemat angajatii primariei care opereaza cu acele documente, le-am transmis sa coopereze pentru a identifica documentele cerute si a a le preda.”, a declarat Robu. Primarul spune ca spera ca pe parcursul mandatului sau nimeni din primarie sa nu fi facut ilegalitati. “Daca cineva a facut, sigur ca nu am stire despre asa ceva, va trebui sa dea socoteala. Eu nu garantez decat pentru mine. Omul este o fiinta foarte complexa si nu-ti poti asuma garantii absolut pentru nimeni. Dar am toate motivele sa fiu increzator ca in Primaria Timisoara, cu mine ca primar, lucrurile s-au desfasurat cu respectarea legii”, a spus Robu.

primaria timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006197 (s)