News Flash:

Ce boli poate ascunde vederea incetosata

1 Septembrie 2017
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
ochiii
Aproximativ jumatate dintre romani au, cel putin o data pe saptamana, tulburari de vedere. Acestea pot aparea din cauza oboselii, a stresului, dar pot pot fi un semnal de alarma pe care organismul ti-l transmite. Pot fi semnul unor afectiuni oculare, cat si cel al unor boli interne. Iata care pot fi acestea!

Boli ale ochilor  

Primul lucru la care se gandeste o persoana care sufera de astfel de tulburari este faptul ca are o afectiune a ochilor. In spatele unui astfel de simptom poate fi cataracta, o boala care apare mai ales la persoanele de varsta a treia. 

Se manifesta prin vedere incetosata si prin dublarea imaginii. Si dezlipirea de retina are drept simptom perceptia unui val in campul vizual. 

Tumorile pe creier  

Tumorile pe creier pot avea ca simptom tulburarile de vedere: poti vedea ,,luminite" ori chiar iti poti pierde temporar vederea. Trebuie sa te ingrijorezi daca aceste simptome sunt asociate cu varsaturi, daca ai dificultati de vorbire sau daca ai ameteli. 
Hipertensiunea arteriala 

Daca esti o persoana hipertensiva, poti avea, in afara de dureri de cap si stari de ameteala si tulburari ale vederii: aparitia de puncte luminoase sau negre. 

Diabetul zaharat  

O alta afectiune care iti incetoseaza vederea este diabetul zaharat. Printre celelalte simptome care trebuie sa te trimita la medic se numara setea excesiva, scaderea in greutate, oboseala excesiva si urinarea frecventa. 

Alimente bune pentru vedere  

Pe principiul este mai bine sa previi decat sa tratezi, ai grija sa-ti mentii vederea sanatoasa si cu ajutorul alimentelor pe care le consumi.

Astfel, mananca fructe si legume cu un continut bogat de beta-caroten, precum caisele, piersicile si morcovii, dar si alimente care au o sursa bogata de zinc: carne de vita, produse lactate, dar si nuci si seminte de floarea soarelui. Indicate sunt si alimentele bogate in acizi grasi Omega 3, precum sardinele, macroul, somonul, dar si fasolea.

afectiuni oculare hipertensiunea arteriala diabetul zaharat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005946 (s)