News Flash:

Ce alimente trebuie sa consumam dupa mesele incarcate de Craciun / Sfaturile nutritionistilor pentru Revelion

28 Decembrie 2017
798 Vizualizari | 0 Comentarii
masa de craciun

Nutritionistii ne sfatuiesc sa incercam, dupa mesele incarcate din zilele de Craciun, sa adoptam o alimentatie asemanatoare celei de post zilele acestea, consumand mai multe legume, supe sau lactate usoare, pentru ca sistemul digestiv sa poata lua o pauza inainte de Revelion.
"In principiu, ar trebui sa incercam sa nu continuam festinul din zilele de Craciun, sa o luam mai usor, asta inseamna cu mai putine grasimi, zahar sau alcool. Chiar daca ne-au ramas de la masa de Craciun bunatati, ori sa mancam mai putin, ori sa nu le mai mancam deloc. Sa mergem catre o alimentatie mai apropiata de post, mai pe vegetale, ca sa lasam tubul digestiv sa intre in pauza, sa isi revina. Sunt recomandate salatele, tocanitele de legume, supele si lactate usoare", a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, nutritionistul Damian Serban.

Aceasta cura usoara este recomandata tocmai pentru ca urmeaza perioada Anului Nou, cand sunt pregatite, din nou, multe preparate bogate in calorii si proteine.

"Masa in noaptea dintre ani este o mare problema, tocmai pentru ca iesim dintr-un ritm normal si intram intr-unul nespecific, nenatural, sa mancam mult dintr-o data, consistent si gras. Este bine sa iti alegi un fel sau doua care iti plac si sa te limitezi la ele sau sa gusti cate putin din toate, dar sa nu incerci sa mananci portii intregi", recomanda nutritionistul.
De asemenea, alcoolul trebuie consumat in cantitati reduse.

"Daca vrei sa ai o atitudine corecta, ar trebui sa mananci mai multe verdeturi si mai putine proteine. Eu ii sfatuiesc pe oameni sa manance cate putin din ceea ce le place decat sa consume numai verdeturi, de exemplu. Totusi, anul nou este o placere, un moment de socializare. Dulciurile si sucurile sa fie cat mai putine, ca intotdeauna si sa fie cat mai usoare. Adica, daca e sa alegi intre un tort de ciocolata si unul de fructe, mai bine ceva cu fructe", a adaugat Damian Serban.

Specialistii spun ca trebuie sa fim atenti si la ce consuma cei mici in noaptea de Revelion, precizand ca pentru copii e suficient sa manance masa de seara pentru ca ei oricum nu reusesc sa stea treji pana noaptea.

Parintii trebuie sa stie ca organismul copiilor este mult mai afectat decat cel al adultilor atunci cand vine vorba de mese imbelsugate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005872 (s)