News Flash:

Ce afectiuni previne vinul rosu

15 August 2017
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
vinul rosu
Vinul rosu este o bautura alcoolica care a facut parte din sute de culturi timp de secole in intreaga lume. Este frecvent consumat in timpul sarbatorilor si ocaziilor speciale. Cu toate acestea, multi oameni prefera sa bea un pahar de vin rosu la masa de pranz sau la cina, in special in Europa de Sud.

In ultimul timp, vinul rosu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul sau, ci si pentru substantele nutritive pe care le contine si care sunt benefice pentru sanatate. Afla de ce este recomandat sa se bea zilnic un pahar de vin rosu:

Previne obezitatea

Datorita antioxidantilor pe care-i contine, vinul rosi are capacitatea de a activa ao anumita gena care impiedica formarea de noi celule grase. Iar antioxidantii, impreuna cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate si favorizeaza pierderea in greutate.

Elimina bacteriile din gura

Daca bei un pahar mic cu vin rosu zilnic, previi problemele dintilor si gingiilor. Datirita proprietatilor antimicrobiene, bcteriile sunt eliminate din gura, prevenind astfel respiratia urat mirositoare si infectiile.  

Previne afectiunile cardiovasculare

Un pahar cu vin rosu zilnic pentru femei – doua pentru barbati – reduce riscul de a dezvolta afectiuni cardiovasculare, care sunt provocate de nivelul ridicat de colesterol rau si de hipertensiune. In plus, antioxidantii care se gasesc in vin previn oxidarea lipidelor din artere si mentin elasticitatea, imbunatatind circulatia sangvina. 

Protejeaza pielea de soare

Vinul rosu este sursa de flavonoide,  compusi cristalini care protejeaza pielea de efectele negative ale razelor soarelui. 

Previne depresia si stresul

Prin consumul de vin rosu este stimulata productia hormonilor - serotonina si endorfina - compusi care induc sentimentul de fericire. De asemenea, antioxidantii scad secretia cortizolului si imbunatatesc starea de dispozitie, combatand stresul si depresia. 

sursa: clickpentrufemei.ro

vinul rosu bautura alcoolica previne obezitatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007785 (s)