News Flash:

CAZ INCREDIBIL! A mestecat guma timp de 7 ore fara intrerupere! Nu poti sa crezi ce a urmat! Medicii au ramas socati

10 Decembrie 2016
875 Vizualizari | 0 Comentarii
mesteca guma
Cazul de mai jos a ajuns cunoscut in Marea Britanie si a socat pana si echipa de medici a unui spital din Liverpool. 
Claire Embleton, in varsta de 38 de ani, isi facuse o obisnuinta in a mesteca zilnic guma. Nu isi inchipuia insa in niciun moment ca un obicei aparent inofensiv ii poate provoca grave probleme de sanatate.
Fara sa isi dea seama, Claire ajunsese sa mestece guma timp de 7 ore pe zi, uneori si mai mult. Intr-o zi insa, din senin, mandibula pur si simplu i s-a blocat, iar ea nu isi mai putea deschide gura mai mult de 1 centimetru.
"Mestecam intotdeauna guma intre mese. Nu cred ca aveam o dependenta, ci mai mult o obisnuinta. In cursul saptamanii faceam acest lucru cam 5 ore pe zi, iar in weekend mai mult, in jur de 7 ore. Simteam uneori o senzatie ciudata in zona mandibulei in timp ce mestecam, ca un click, dar nu i-am dat importanta. Pana intr-o zi cand, dintr-o data, gura mi s-a blocat, pur si simplu. Durerile erau ingrozitoare, nu mai puteam sa mananc sau sa vorbesc normal", povesteste ea.
A fost la un control, iar medicii au avut un soc cand s-au uitat pe radiografii: din cauza mestecatului excesiv mandibula ei era distrusa iremediabil.
Claire a incercat timp de 6 luni sa faca fizioterapie, insa acest lucru nu a ajutat-o. Singura solutie este o operatie extrem de complicata, in urma careia medicii ar trebui sa ii taie aproape jumatate din fata.
"Operatia ar dura in jur de 12 ore. Mi s-a spus ca pielea fetei imi va fi taiata pe ambele parti ale capului, din dreptul urechilor. Sunt sanse foarte mari sa raman cu cicatrici urate dupa aceasta interventie", a spus ea. 

claire embleton
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005547 (s)