News Flash:

Austria a introdus noi controale la frontiera cu Ungaria pentru a preveni alte rute pentru imigranti

25 Aprilie 2016
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
imigrantiii
Austria a introdus, de luni, noi controale la frontiera cu Ungaria, pentru a preveni alte rute pentru traficantii de imigranti, in conditiile in care tot mai multe cazuri de traversare ilegala s-au inregistrat in tara pe fondul inchiderii rutei balcanice la jumatatea lunii martie, transmite AP.
In baza noilor controale, politistii austrieci vor efectua verificari in autovehiculele care trec prin principalele puncte de frontiera dintre cele doua state, la militarii vor patrula in alte puncte de la granita.
Potrivit politiei austriece, controalele intrate in vigoare luni au scopul de a impiedica orice incercare de traversare ilegala a frontierei si de a combate traficul de imigranti.
Politia austriaca sustine ca numarul de imigranti care au incercat sa patrunda in Austria prin traficantii de persoane a crescut dupa inchiderea rutei balcanice la jumatatea lunii martie, decizie anterioara stabilirii acordului UE-Turcia in privinta imigrantilor de pe 18 martie.
Vara trecuta, zeci de mii de imigranti au tranzitat Ungaria si Austria pentru a se indrepta spre Germania, destinatia preferata a imigrantilor, pana cand Ungaria si-a inchis granitele in septembrie.
Politia nu a precizat cat vor ramane in vigoare noile controale la frontiera.
Austria a fost criticata de nenumarate ori pentru politicile sale dure privind gestionarea valului de imigranti din tara, printre care impunerea de cote zilnice de imigranti - 3.200 de sosiri per zi -, dar si limitarea de solicitari de azil la 37.500 pe an.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006016 (s)