News Flash:

Mai multe persoane sunt acuzate de braconaj in Caras-Severin

1 Aprilie 2018
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
braconaj

Politistii din cadrul Serviciului arme explozivi si substante periculoase din IPJ Caras-Severin au constatat, in aceasta luna, mai multe infractiuni legate de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si de uciderea de animale, fara drept. 

'Politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca in apropierea complexului privat de vanatoare din Ersig de pe raza localitatii Vermes, au fost identificate doua persoane din judet care transportau, fiecare, cate o ranita ce continea bucati de carne. Cu ocazia verificarii zonei in care au fost identificate persoanele, au fost gasite abandonate doua arme de vanatoare, un autoturism de teren neinmatriculat si pielea unui mistret jupuit, obiecte care au fost ridicate de politisti in vederea confiscarii, la fel ca si intreaga cantitate de carne', se arata intr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES, de catre IPJ Caras-Severin. 

Politistii au stabilit faptul ca un numar de patru persoane au intrat in complexul de vanatoare Ersig prin escaladarea gardului, cu intentia de a impusca porci mistreti, fapt care s-a si intamplat, impuscand ilegal un exemplar. Dupa ce l-au jupuit si l-au transat, au incarcat carnea rezultata in cele doua ranite identificate asupra lor. 
In prezent, se continua cercetarile sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Resita, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept, uciderea animalelor cu intentie fara drept, stergerea sau modificarea marcajelor de pe armele letale si braconaj. Prin ordonanta, a fost dispusa retinerea celor patru suspecti, fiind dispusa punerea in miscare a actiunii penale fasa de acestia, precum si masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. 

'Tot in aceasta luna, politistii care efectuau serviciul de patrulare pe raza localitatii Soceni, au oprit pentru control un autoturism condus de un cetatean de 64 ani din judetul Caras-Severin. In urma efectuarii controlului, in portbagajul autoturismului a fost gasit un recipient in care se afla o jumatate de carcasa dintr-un animal salbatic, despre care conducatorul autoturismului declara ca este de porc mistret si ca l-a primit de la o persoana cunoscuta, neputand dovedi provenienta', se precizeaza in comunicat. 

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din IPJ Caras-Severin au efectuat o perchezitie domiciliara in vederea clarificarii situatiei de fapt, ocazie cu care au fost ridicate patru arme de vanatoare, munitia aferenta, capse de initiere si proiectile din metal. In continuare se desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de braconaj si transportul vanatului dobandit in urma actelor de braconaj. 

Politistii caraseni sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase vor desfasura si in perioada urmatoare actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004739 (s)