News Flash:

Casa in care a copilarit Dumitru Prunariu, singurul roman care a zburat in spatiu, transformata in muzeu

21 Mai 2021
652 Vizualizari | 0 Comentarii

Casa in care a copilaritul cosmonautul Dumitru Prunariu, din satul Grosi ce apartine de comuna Margina din judetul Timis, va fi preluata de Consiliul Judetean Timis si va fi transfromata in muzeu.

Primul pas a fost facut in urma unei discutii dintre vicepresedintele CJ Timis Alexandru Proteasa si singurul roman care a zburat vreodata in spatiu, Dumitru Prunariu.

„Timisul se va imbogati cu un nou punct de atractie pe harta turistica. Am discutat astazi cu Dumitru Prunariu, singurul roman care a zburat vreodata in spatiu, despre posibilitatea preluarii de catre CJ Timis a casei din comuna timiseana Margina, satul Grosi, in care acesta a copilarit. Ne dorim sa realizam acolo un punct muzeal si, de ce nu, gandind pe termen lung, o tabara pentru copiii interesati de astronomie si chiar un observator astronomic. Momentan, ne aflam in punctul in care analizam cea mai potrivita metoda de a pune in practica acest deziderat. Beneficiind de deschidere din partea dlui Prunariu, am siguranta ca vom ajunge la o concluzie care sa fie un castig pentru judetul nostru„, a scris Alexandru Proteasa pe pagina sa de Facebook.

In aceste zile s-au implinit 40 de ani de la singurul zbor al unui roman in spatiu.

Dumitru Prunariu a petrecut, in cadrul misiunii Soyuz 40, din 14 – 22 mai 1981, sapte zile, 20 de ore si 42 de minute in spatiul cosmic.

Dumitru Prunariu este cetatean de onoare al judetului Timis si s-a aflat joi intr-o scurta vizita in satul natal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007149 (s)