News Flash:

CARTOFI CARBONARA – Reteta de care nu te saturi niciodata! Se fac cat ai bate din palme, atat de usor

30 Mai 2017
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
cartofi
Cei care iubesc pastele carbonara s-au indragostit de reteta asta. E o varianta ideala pentru un pranz in familie sau o cina (la ore rezonabile, desigur). O mancare satioasa si nu foarte grea, pe care cu siguranta o vei repeta cu placere.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
INGREDIENTE
1kg cartofi
150g carne de curcan
1 ceapa mica
300 ml smantana pentru gatit
100 g de parmezan
1 ou
sare si piper
patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt
PREPARARE
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tava cu unt.
Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare, dupa cum doresti:  curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, in functie de grosime, scrie sanatatea.ro.
ATENTIE: nu trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat.
Amesteca smantana cu oul, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Taie ceapa julien, pune-o la prajit in unt si dupa ce devine usor aurie si sticloasa pune curcanul taiat cubulete. Se lasa la calit putin, cam pana incepe sa se simta aroma carnii fripte de curcan. Separat, daca vrei, pune la projit niste bacon taiat marunt.
Scurge cartofii de apa, taie-i daca nu i-ai taiat de la bun inceput. Pune-i in tava, toarna sosul si presara deasupra bucatile de curcan usor fripte. Amesteca usor toate ingredientele. Presara patrunjel pe deasupra si da la cuptor pana se rumeneste usor – circa 30 de minute. Dupa 15 minute, redu la jumatate focul.
S-au facut cand cartofii s-au patruns.

patrunjel tocat unt preparare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004545 (s)