News Flash:

Carmen Dan reactioneaza dupa declaratiile lui Kovesi

28 Septembrie 2017
864 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan
Ministrul de Interne, Carnen Dan, a raspuns in emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, atacurilor sefei Directiei Nationale Anticoruptie.



"Este adevarat, a existat o discutie telefonica, cu cateva zile inainte am avut o discutie si cu procurorul sef adjunct, cu domnul Iacob. Dansul a avut aceeasi rugaminte, sa analizam cererile de detasare. I-am explicat si dansului ce i-am explicat si doamnei procuror sef. Lucrul acesta s-ar fi oprit la o discutie institutionala, asa cum este normal sa se intample. Insa, mie mi s-a parut nejustificat ca dupa aceste discutii sa iesi public cu declaratii si sa spui ca Ministerul Interne, pentru ca nu nu aproba detasare pentru cinci politisti, blocheaza activitatea unei institutii ca Directia Nationala Anticoruptie. Eu i-am explicat doamnei procuror sef ca este o decizie pe care trebuie sa o ia rational orice conducator de institutie care 23 de mii de persoane”, a spus ministrul de Interne, la Antena3.
"Noi am gestionat toate problemele de care se ocupa Ministerul de Interne cu acest deficit. Normal ca trebuie sa luam si niste masuri. Si una dintre deciziile pe care le-am luat a fost si aceea de a analiza solicitarile de detasare. Nu cred ca ar fi tocmai in regula sa ies public si sa spun ca nu imi pot gestiona aria de responsabilitate pentru ca am un deficit substantial si pentru ca mi se pare normal sa solicit altor institutii sa imi detaseze personal pentru a-mi putea gestiona reponsabilitatile”, a mai explicat Carmen Dan.


Intrebata daca pentru faptul ca nu a raspuns imediat solicitarii sefei DNA nu ii este teama ca ii va face dosar, Carmen Dan spune ca nu a facut nimic si ca nu are de ce sa se teama. „Eu nu sunt o fire conflictuala, nu eu sunt cea care a iesit public sa spuna ca am o problema cu DNA. Dansa a tinut sa faca publica aceasta discutie institutionala si a trebuit sa ies sa fac precizari, sa spun care sunt considerentele. Intr-o societate normala, fiecare om ar spune asa: nu am facut nimic, nu am de ce sa ma tem. Acum, ramane sa vedem daca suntem intr-un stat normal”.

Laura Codruta Kovesi a declarat public ca a cerut Ministerului de Interne sa le detaseze un numar de cinci politisti.



"Am cerut Ministerului de Interne sa ne detaseze un numar de cinci politisti. De obicei, aceste cereri se semnau dupa o saptamana, dupa doua saptamani. Avem cereri din iunie, avem cereri din august la care nu am primit raspuns de la Ministerul de Interne. Am avut o discutie institutionala cu doamna ministru, care mi-a explicat ca au o situatie mai deosebita, ca au fost foarte multe pensionari si ca resursele in minister sunt altele si ca trebuie sa-si prioritizeze activitatea in functie de resursele ministerului. Sigur, replica mea a fost ca, sigur, e decizia dumneaei, dar nu cred ca cinci oameni care ar trebui sa lucreze in DNA influenteaza intr-un mod categoric activitatea Ministerului de Interne, care are zeci de mii de angajati, da?”, a declarat Kovesi, pentru Europa FM.

carnen dan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004766 (s)