News Flash:

Care e diferenta intre casa la rosu si casa la cheie?

14 Martie 2018
955 Vizualizari | 0 Comentarii
casa

Pe langa intrebarea clasica “Sa imi fac o casa pe structura din lemn sau o casa traditionala?”, mai exista una la fel de importanta care ii framanta mult pe cei ce doresc sa isi construiasca o casa noua.  E vorba de o intrebare al carei raspuns va influenta in mare masura multe aspecte esentiale ale construirii casei, de la buget, la timpul petrecut pana la mutarea in casa noua, si pana la amprenta personala pe care o vom da casei in care vom locui. Iata care sunt diferentele dintre o casa la rosu si una la cheie.
O casa la rosu are practic doar peretii si structura acoperisului, in timp ce casa la cheie are montat pana la ultimul intrerupator.
Daca nu vrei sa parcurgi toate etape le din constructia unei case, dar vrei sa te implici in amenajare, de exemplu sa pui gresia, parchetul, sa zugravesti, sa alegi mobila si instalatiile sanitare, poti opta pentru cumpararea unei case la rosu sau la gri, urmand sa te ocupi de toate sau de ultimele finisaje.

Diferentele dintre o casa la rosu si una la cheie

Cand vorbim de o casa la rosu, ne gandim la o casa fara finisaje, care contine doar fundatia, zidaria si structura acoperisului (sarpanta, fara invelitori). Tot ce tine de finisaje interioare sau exterioare, instalatii electrice sau sanitare, geamuri, usi, nu intra in constructia la rosu.
Casa la gri este o casa semifinisata, care beneficiaza de obicei de termoizolatie, hidroizolatie, acoperis cu tot cu invelitori si finisaje complete pentru peretii exteriori si interiori. Ii lipsesc finisaje precum gresie, parchet, instalatie electrica si sanitara si mobilier.
Casa la cheie este o casa complet utilata si finisata, in care te poti muta imediat ce ai semnat contractul de vanzare-cumparare.

Diferentele dintre o casa la rosu si una la cheie la cumparare

Costurile pentru construirea unei case sunt impartite astfel: serviciile de proiectare reprezinta aproximativ 4%, structura de rezistenta a casei reprezinta intre 36- 40% din costuri, zidaria – 7%, instalatiile – 10%, iar finisajele intre 39-43% din costurile totale.
Pretul unei case la rosu este cu 45% – 60% mai mic decat pretul unei case la cheie.
Cumpararea unei case la rosu vine la pachet cu o multime de avantaje: poti obtine un teren bine pozitionat, cu un plan tehnic al casei bine executat, toate la un pret mai mic. In plus, daca achizitionezi o casa la rosu, o poti personaliza dupa propriile nevoi si dorinte.
Exista insa si unele dezavantaje, cum ar fi lipsa unui contract cu clauze clare, a unui termen de terminare a lucrarilor si a unui pret final.


costurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006949 (s)