News Flash:

Lovitura pentru romanii cu autoturisme vechi: A aparut o noua lege! Efectele sale intra in vigoare in mai 2018

13 Martie 2018
638 Vizualizari | 0 Comentarii
masini oradea

Lovitura pentru proprietarii de masini vechi! O noua lege care ii va afecta pe toti a aparut in Monitorul Oficial, efectele acesteia intrand in vigoare in luna mai a anului 2018.

La fiecare inspectie tehnica periodica (ITP), autoturismele vor trece sau nu de verificare in functie de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui act normativ care a aparut recent in Monitorul Oficial. Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspectie cel mult cu defecte minore, iar daca va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate in maximum 30 de zile. De asemenea, respectivul act normativ prevede ca automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP, mentioneaza avocatnet.ro.

Potrivit sursei citate, noile reguli pentru desfasurarea inspectiilor tehnice la masini sunt incluse in Legea nr. 260/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica. Documentul a aparut, saptamana trecuta, in Monitorul Oficial, astfel ca se va aplica de la 20 mai 2018.

In urma fiecarei verificari tehnice, autovehiculele vor trece de inspectie doar daca au, in cel mai rau caz, defecte mici. Mai precis, „in cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata doar deficiente minore, se considera ca inspectia a fost trecuta, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspectiei”.

Totusi, daca la verificari vor fi gasite defecte majore sau defecte periculoase, masinile nu vor trece de inspectie si proprietarii vor fi nevoiti sa le repare in cel mult 30 de zile. „In cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata deficiente majore, se considera ca inspectia nu a fost trecuta.

Este necesara o noua inspectie a vehiculului in maximum 30 de zile de la inspectia initiala. In cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata deficiente periculoase, se considera ca inspectia nu a fost trecuta. Este necesara o noua inspectie a vehiculului in maximum 30 de zile de la inspectia initiala”, se arata in noua lege.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1462 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052289 (s)