News Flash:

Cand vom putea circula pe centura de Sud a Timisoarei

24 Ianuarie 2017
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Centura de Sud a Timisoarei 2 1
Perspectivele de a se deschide centura sud de ocolire a Timisoarei sunt mai indepartate decat se estima initial. Seful Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara spera ca vom putea circula pe acest drum undeva la inceputul lui 2020.
Intarzierea demararii licitatiilor legate de documentatia aferenta continuarii lucrarilor la centura de ocolire a Timisoarei a dus perspectivele ca acest drum sa fie deschis circulatiei doar in 2020, spune Horatiu Simion, directorul Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara. El a vorbit de doua proiecte prioritare pentru institutia pe care o reprezinta. Daca despre centura nu putem deocamdata vorbi decat prin 2020, momentan va trebui sa ne multumim cu cei 15 kilometri noi de autostrada intre Traian Vuia si Margina.
„Au inceput demersurile pentru deschiderea celor 15 kilometri de autostrada, de la Traian Vuia la Margina. Asa cum a declarat si domnul ministru, se vor pune in functiune undeva in luna februarie”, a declarat Horatiu Simion la Radio Timisoara, scrie tion.ro.
Totusi, cel mai important proiect, unul care teoretic va fi gestionat la nivel local, de DRDP Timisoara, este cel al centurii de ocolire sud a Timisoarei. Din pacate, fata de estimarile oficiale, acest proiect este deja intarziat, iar orizontul de finalizare a lucrarilor a fost, de asemenea, decalat, mai spune Horatiu.
„Punctul numarul 2 in activitatea noastra este centura sud Timisoara. Este pe SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achizitii Publice), este deja anuntata procedura de achizitie, in luna mai vom avea depunerea de oferte. Sa speram ca clarificarile, tot ce e de facut, nu vor intarzia procedurile si urmeaza ca, astfel, in luna aprilie sa avem depunerea de oferte pentru studiul de fezabilitate in vederea executarii si stabilirii detaliilor pentru executarea centurii. Urmeaza ca urmatoarele trei luni sa fie alocate pentru incredintarea lucrarii, pana in iulie. Dupa care, estimam noi, un termen de maxim noua luni de zile pentru intocmirea documentatiei si obtinerea tuturor avizelor. Asta in varianta cea mai pesimista, dupa care urmeaza licitatia, sper sa se simplifice procedurile si dupa aceea sa incepem executia. Deci, undeva in 2018 sper sa avem utilajele in drum, iar undeva in prima jumatate a anului 2020, asa cum discutam deja, sa avem centura functionala. Sfarsitul lui 2019 era termenul optimist, discutia era ca undeva in luna noiembrie ni se aproba scoaterea la licitatie, fata de noiembrie avem o intarziere de cinci luni pe vechea procedura”, a mai declarat Simion in cadrul emisiunii radiofonice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005262 (s)