News Flash:

Cand va fi gata lotul I al autostrazii Nadlac-Arad

30 Iunie 2014
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
Se lucreaza in continuare pe autostrazile din Vestul tarii. Pe lotul 1 al autostrazii Arad-Nadlac, respectiv Pecica –Nadlac – 22,2 kilometri, constructorul, Max Boegl plus Astaldi, a avansat in ultimele saptamani mult la constructia culeielor pentru cele sase supratraversari – overpass-uri de pe autostrada.
Unele culei sunt deja in stadiul final, inclusiv hidroizolatia in zona de contact cu rampele de acces, urmand ca in urmatoarele 3-4 saptamani, in urma intelegerii cu producatorul de grinzi principale sa inceapa montarea lor pe culeiele de overpass-uri din dorinta de a avea continuitate la acest montaj care necesita utilaje de mare performanta si greutate. „In ceea ce priveste autostrada propriu-zisa, constructorul se concentreazza pe pozarea balastului stabilizat, in special pe tronsul de la kilometrul 10 pana la kilometrul 11, de la kilometrul 11 pana la 22 fiind deja pozat in mare parte asfaltul binder”, spune Marius Popovici, inginer, consultant in domeniiul constructiilor civile, hidrotehnice si rutiere, scrie Ziuadevest.ro.
Punct de control – trecere frontiera
Acest tronson de autostrada va avea sase overpass-uri peste drumuri agricole, dar si peste drumuri judetene, iar pasajul peste autostrada la kilometrul 2 plus 337 face parte din viitorul nod rutier Nadlac, unde va exista o „jumatate de trifoi” cu descarcarea in drumul de legatura autostrada-oras Nadlac, in lungime de 6,842 kilometri. „Specific acestui tronson de autostrada va fi viitorul punct de control – trecere frontiera, pana la intrarea Romaniei in spatiul Schengen, la kilometrul 0 plus 500 (probabil un punct de trecere provizoriu), iar la kilometrul 0 plus 930 va fi o parcare”, mai spune Popovici. Conform declaratiilor oficiale romanesti, dar si ale constructorului, termenul de predare a acestui lot este decembrie 2014. „Constructorul face eforturi deosebite, in sensul de a finaliza in lunile iulie-august cele sase overpass-uri, cei 11 kilometri, de la 0 pana la kilometrul 11 cu balast stabilizat si asflat binder plus uzura, concomitent incepand si constructia rampelor de acces peste cele sase overpass-uri”, spune Popovici.
In iulie se primesc ofertele de constructie pentru Pecica - Arad
In conformitate cu contractul semnat pe lotul Nadlac-Pecica, valoarea acestuia este de 69 milioane euro pentru 22,2 kilometri, cu mentiunea ca la inceputul acestui an vechiul constructor a executat lucrari semnificative in caseta autostrazii. In ceea ce priveste lotul ramas neterminat, de la Pecica la Arad, autoritatile romane declara luna iulie ca termen de primire a ofertelor de constructie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0810 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030219 (s)