News Flash:

Cand trebuie sa mancati pentru a reduce riscul de obezitate

21 August 2018
747 Vizualizari | 0 Comentarii
obezitate

Alimentatia neregulata duce la acumularea de kilograme in plus. Un studiu recent privind nutritia arata ca 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun, care ar trebui sa fie principala masa a zilei. In plus, 69% dintre persoanele obeze mananca in exces. Nutritionistii spun ca pe langa cele trei mese pe zi ar trebui sa mai luam doua gustari astfel incat organismul sa fie alimentat constant.

Medicii nutritionisti spun ca programul haotic al meselor faciliteaza incetinirea metabolismului si duce la tulburari metabolice semnificative. Un studiu recent al medicilor nutritionisti arata ca mai mult de jumatate dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun, obicei care duce in timp la acumularea kilogramelor in exces, potrivit digi24.ro.

Ce trebuie sa faci pentru a-ti mari speranta de viata

Studiul mai arata ca 47% dintre persoanele cu greutate excesiva recunosc ca nu pot renunta la dulciuri, iar 25% consuma mancare de tip fast food.

Medicii nutritionisti spun ca simpla echilibrare a alimentatiei va duce la pierderea kilogramele in plus.

„Faptul ca le introduc trei mese si doua gustari, reusesc sa scada in greutate, pentru ca asta atrage dupa sine un control mai bun al cantitatilor. Daca incepi cu masa de dimineata si mananci fragmentat, chiar in aceeasi cantitate pe care o mancai inainte, organismul raspunde mai bine. Iar daca faci si un pic de restrictie alimentara, deci controlezi si cantitatile, deja aia e solutia pentru scaderea in greutate”, spune Serban Damian, medic nutritionist.

Sondajul a fost facut pe 5.000 de persoane care sunt abonate la o platforma online, unde medicul specialist le ofera utilizatorilor planuri personalizate de nutritie.


alimentatia neregulata nutritia nutritionisti programul haotic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006006 (s)