News Flash:

Cand si cum se fac taierile la trandafirul japonez (hibiscus)

3 Martie 2018
2334 Vizualizari | 0 Comentarii
trandafir japonez

Taierile la Trandafirul japonez incep imediat ce butasul inradacinat a fost mutat in ghiveci. Este vorba de fapt de ciupiri in aceasta faza. Se fac in general doua ciupiri in vederea ramificarii.

Pentru conducerea plantelor cu tulpina mai inalta, ciupirea se amana si se executa la o inaltime mai mare a butasului, in functie de locul unde se doreste ca planta sa se ramifice.

Taierile la Trandafirul japonez in cazul plantele mature se fac primavara devreme, pentru corectarea formei. Prin taieri se scurteaza lastarii vigurosi la 2-6 noduri. Lastarii firavi se elimina, ei nu vor putea sustine florile. Se taie de tot de asemenea lastarii prost plasati care cresc spre interiorul plantei sau care se intersecteaza cu alti lastari.

Ingrijirea florilor. Taiati intotdeauna deasupra unui nod, de acolo vor porni viitorii lastari. Folositi intotdeauna unelte bine ascutite si care au fost dezinfectate inainte sa faceti taierile.
Abia dupa ce ati facut taierile la Trandafirul japonez se face transplantarea totala. In cazul in care ati schimbat pamantul cu un an in urma, inlocuiti doar substratul de la suprafata.

E foarte imporatnt ca dupa ce ati facut aceste operatiuni sa udati corespunzator planta. Udarea se face in raport cu sezonul, trebuie evitat insa excesul de apa si udarea cu apa rece care determina ingalbenirea si caderea rapida a frunzelor si florilor.

Nu fertilizati imedit ce ati facut taierile. Fertilizarea se face in tot timpul sezonului cald la interval de 15 zile, folosind ingrasaminte minerale complexe. Aveti grija ca raportul dintre elemente NPK sa aiba intotdeauna valori mai mari ale fosforului (P) si potasiului (K). O cantitate mare de azot va favoriza dezvoltarea frunzisului bogat in detrimentul florilor.

Din lastarii rezultati in urma taierilor puteti face butasi pe care sa ii puneti la inradacinat. Ei inradacineaza usor in pamant amestecat cu nisip sau perlit sau chiar in borcane cu apa.

sursa: ingrijirea florilor


butasul ghiveci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006179 (s)