News Flash:

Cand poate deveni pestele cancerigen

13 August 2018
707 Vizualizari | 0 Comentarii
pestele

In anumite conditii, pestele poate deveni cancerigen. E vorba despre pestele gatit prin afumare sau cel sarat. Asta nu ar trebui sa ne opreasca sa-l consumam, pentru ca beneficiile sale, per total, nu pot fi puse la indoiala, a precizat intr-un interviu ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon
"Metoda de preparare a alimentelor prin sarare si afumare este o varianta mai putin sanatoasa. Consumul excesiv de sare poate duce la retinerea fluidelor in corp, cresterea tensiunii arteriale, producerea infarctului miocardic, declansarea astmului sau aparitia cancerului la stomac. Se recomanda un consum zilnic maxim de sare (NaCl) de 4 g. In timpul afumarii se produc compusi cancerigeni. Putem inlocui aceasta metoda de preparare folosind condimente si plante aromatice. Pestele afumat ar trebui sa fie un deliciu ocazional. Din punctul meu de vedere, nu ar fi indicat sa asociem pestele cu cartofi, mamaliga, paste, orez, fasole boabe, mazare, naut, linte, paine daca nu vrem sa ne ingrasam sau sa avem discomfort abdominal", a spus nutritionistul pentru sursa citata.


pestele cancerigen afumare sarat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004803 (s)