News Flash:

Canada va trimite trupe si avioane de lupta la Constanta, pentru operatiuni NATO

17 August 2017
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
F15
Fortele armate canadiene (CAF) vor trimite aproximativ 135 de militari si patru avioane de lupta CF-18 Hornet, la Constanta, pentru a participa la operatiunile aeriene ale NATO care vor avea loc intre lunile septembrie si decembrie, relateaza site-ul 45enord.ca.
Misiunea face parte din operatiunea "Reassurance", contributia Canadei la activitatile de garantare si preventie ale NATO. Unitatea canadiana a fortelor aeriene (FOA) detasata in Romania va consolida capacitatea Fortelor Aeriene Romane de a mentine integritatea spatiului aerian.
Activitatile sporite de supraveghere aeriana in cadrul NATO au facut parte din politica Aliantei incepand cu 2014. Aceste masuri vor sa demonstreze angajamentul colectiv al aliatilor pentru protejarea populatiei si a teritoriilor statelor membre NATO, in special in Europa Centrala si de Est pe fondul amenintarii din partea Rusiei.
"O forta aeriana este o organizatie agila si flexibila, care este intotdeauna gata sa foloseasca toata capacitatea si sa ofere sprijin acolo unde are nevoie Canada. Unitatea Fortelor Aeriene in Romania este mandra sa participe la activitati colective de aparare, care sprijina politica accentuata a NATO privind siguranta aeriana", a declarat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al operatiunilor aeriene in Romania.

nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006226 (s)