News Flash:

Un asteroid de aproximativ 30 de metri se va apropia de Pamant. Care vor fi efectele in cazul prabusirii obiectului spatial

16 August 2017
930 Vizualizari | 0 Comentarii
asteroid
Pe 12 octombrie, un asteroid cu o lungime de aproximativ 10-30 de metri se va apropia de Pamant. Obiectul spatial denumit 2012 TC4 va trece la o distanta de 6.800 de kilometri de Pamant. Desi expertii NASA sunt siguri ca acesta este cel mai apropiat punct al asteroidului fata de Pamant, in cazul unei coliziuni efectele sale ar putea fi mult mai devastatoare decat cele realizate de asteroidul cazut in orasul Celeabinsk din Rusia.
In timpul prabusirii asteroidului de peste 18 metri din Celeabinsk au fost ranite peste 1.500 de persoane si aproximativ 7.000 de cladiri au fost distruse, informeaza Mail Online. In prezent, expertii avertizeaza ca asteroidul 2012 TC4 trebuie tinut sub supraveghere atenta. 
Conform NASA Jet Propulsion Laboratory, o alta apropiere a asteroidului de Pamant va avea loc pe 29 decembrie 2019. Daca acesta va intra in atmosfera Pamantului, expertii prezic ca se va dezintegra pana la coliziunea sa cu pamantul. Insa si in acest caz ar putea provoca daune. ,,Trebuie tinut sub observatie directa,'' a declarat dr. Judit Gyorgyey-Ries, astronom din cadrul Universitatii Texas. 
In prezent, cercetatorii nu cunosc cu siguranta compozitia asteroidului, astfel efectele impactului sau cu Pamantul fiind greu de prezis. ,,Campania de observare si datele colectate ne vor oferi noi informatii privind compozitia, structura si marimea obiectului. Proprietatile fizice ale asteroidului si velocitatea sa vor influenta efectele impactului acestuia cu Pamantul,'' a declarat purtatorul de cuvant al NASA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)