News Flash:

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener in programul Energia Inteligenta Europeana

7 Ianuarie 2014
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) va marca în acest an o premieră, fiind singura aleasă ca partener în cadrul programului Intelligent Europe Energy (Energie Inteligentă Europeană) care îşi propune găsirea unor noi metode de reducere a costurilor aferente consumului de energie în sectorul economic.

'În premieră pentru CCIAT este în acest an un proiect pe programul Intelligent Europe Energy, având ca lider Eurochamber şi având ca parteneri 42 de Camere de Comerţ din toată Europa. Din partea României, singura Cameră parteneră este cea din Timiş. În acest proiect vom dezvolta servicii de cost-reduction pe partea de energie pentru companii, respectiv cum să devină mai eficiente companiile, lucrând la partea de reducere a costurilor cu energia în ciclul de producţie', a declarat marţi Octavian Culda, director programe europene din cadrul CCIAT.

Potrivit lui Culda, Uniunea Europeană se confruntă cu numeroase provocări: dezvoltarea surselor de energie regenerabile, liberalizarea pieţelor de gaz şi electricitate, reducerea dependenţei energetice a UE şi garanţii privind siguranţa nucleară. Prin acest program se are în vedere accelerarea sprijinului european pentru programele de energie reînnoibilă şi eficienţă energetică, concomitent cu redirecţionarea acţiunilor internaţionale spre aceste două priorităţi. 

Proiectul va începe în luna februarie.

Pe de altă parte, CCIAT va acorda o atenţie deosebită clusterelor, care au o importanţă majoră în economia UE. 

'Împreună cu Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică, noi împreună cu alţi şapte parteneri din România am pus bazele primului pol de competitivitate pe domeniul agriculturii INTAGRO. Este un pol de complexitate în industrie agricolă şi care reuneşte tot ce a existat sau se va dezvolta ca cluster în agricultură local sau regional. Camera timişeană de Comerţ a acordat deja suport şi consultanţă pentru un client pentru a înfiinţa primul cluster în agricultură, în domeniul industriei agricole pentru utilaje şi maşini agricole', a afirmat Octavian Culda. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008073 (s)