News Flash:

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in pragul insolventei

28 Iunie 2014
2458 Vizualizari | 1 Comentarii
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a ajuns sub dominatia ”famigliei” Cornu in pragul insolventei. Ultima masura luata zilele acestea pentru reducerea pierderilor este sanctionarea drastica a angajatilor care, in opinia directorului general Florica Chirita, nu aduc destui bani la bugetul institutiei. In acelasi timp insa, aceeasi ”Coana” Chirita inchiriaza spatiile CCIAT la pret de nimic si isi renoveaza casa cu aceeasi firma care a primit lucrari si la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT.
 
De la afaceri la saorme
In luna iunie, o parte din angajatii CCIAT au fost informati de Florica Chirita, intr-o sedinta plina de nervi si invective, ca nu vor primi decat 30% din avansul la salariu pentru ca nu si-au realizat baremul de incasari. Multi dintre ei aveau de recuperat bani din contractele incheiate cu diverse firme, contracte impuse de conducerea CCIAT. Cum nu au reusit sa incaseze acesti bani, s-au trezit cu salariile diminuate drastic. In acelasi timp insa, CCIAT a inchiriat un spatiu ultracentral, in Piata Victoriei, cu doar 8 euro pe metru patrat si cu dreptul chiriasului de a subinchiria spatiul. Spatiul, in care pana acum a functionat un birou de afaceri, este deja in curs de amenajare si va gazdui o saormerie. Initial pretul la care cei din conducerea executiva a Camerei voiau sa inchirieze a fost de doar un (1) euro pe metru patrat dar ”afacerea” a cazut in momentul in care presedintele Georgica Cornu a aflat de acest lucru. Cum Cornu, de cand cu gravele sale probleme financiare si juridice, nu a mai fost vazut prin institutie de luni bune, executivul CCIAT a crezut ca poate sa incheie afacerea fara probleme. Cum au mai facut-o de multe ori pana acum. Pentru simpli angajati ai CCIAT este aproape imposibil sa mai vorbeasca cu presedintele Cornu, legatura fiind tinuta prin Sanda, sefa de cabinet a acestuia de la Izometal-Confort-Magelan.
Cum presedintele lipseste, Florica Chirita este zbirul CCIAT. Una din ultimele masuri a fost montarea de camere de supraveghere la Centrul de Afaceri, situat departe de sediul central din Piata Victorie. Directoarea sta acum toata ziua in biroul sau si urmareste pe monitoare ce fac angajatii de acolo. Asa a aflat ca femeia de serviciu nu isi face treaba conform fisei postului, scrie Ziuadevest.ro.
Presedinte falimentar, director general insolvent
Si, totusi, ce o recomanda pe ”Coana” Chirita pentru postul de director general? Competenta? Sau poate apartenenta la ”famiglia” Cornu. Florica Chirita este asociata din 2009 la firma Izo-Foraj cu Oana Maria Cornu, fosta sotie a lui Georgica Cornu si cu Laura Antoaneta Caraiman, sotia asociatului lui Cornu, Lucian Caraiman, in prezent ”cazat” la penitenciarul de pe Popa Sapca. La fel ca majoritatea firmelor din imperiul Cornu, Izo-Foraj a intrat in insolventa pe 26 septembrie 2013. Cu toate ca in afacerile oficiale ii merge prost, Florica Chirita a reusit in ultimele luni sa se mute dintr-un simplu apartament, intr-o ditamai vila, pe care a si renovat-o de curand. O institutie ce ar trebui sa fie etalon pentru mediul de afaceri din Timis este acum pe mana unui presedinte falimentar si a unui director general insolvent. Nu e de mirare ca angajatii nu isi mai primesc salariile.

florica chirita cornu izometal-confort-magelan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Adriana  | #14
Atentie, ati gresit fotografia!
Adauga comentariu

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035243 (s)