News Flash:

Guvernul aproba "Electorata"

26 Iunie 2014
1784 Vizualizari | 0 Comentarii
Ordonanta de urgenta care introduce schema fiscala pentru restructurarea creditelor va fi aprobata in sedinta de joi a Guvernului, a anuntat premierul Victor Ponta.
Schema fiscala pentru restructurarea creditelor, denumita de presa "Electorata", va fi aplicata doar pentru persoanele cu venituri din activitati dependente sub 2.000 de lei pe luna, iar deducerea din venitul lunar impozabil va fi de 900 de lei, restructurarile fiind permise pana la finele lui 2015, conform ultimului proiect initiat de Ministerul Finantelor.
"Se propune revizuirea sistemului de acordare a deducerilor pentru persoanele fizice care desfasoara o activitate dependenta si care realizeaza venituri din salarii, la functia de baza, in sensul acordarii unei deduceri speciale lunare pentru credite restructurate ce va fi luata in calcul la stabilirea bazei impozabile. Pentru a beneficia de deducerea speciala lunara pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie sa realizeze venituri brute din salarii prevazute la art. 55 altele decat alin. (2)-(4), la functia de baza sau venituri brute din pensii de pana la 2.000 lei, inclusiv, in fiecare luna a perioadei impozabile in care se acorda deducerea", se explica in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.
Astfel, deducerile nu vor fi aplicate si pentru alte forme de venituri, altele decat cele obtinute din activitati dependente, din functia de baza. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0974 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036757 (s)