News Flash:

Calea Timisoarei spre Drumul Boilor se opreste intr-un teren privat. Robu a gasit solutia si stie cand incep lucrarile

3 Iulie 2017
892 Vizualizari | 0 Comentarii
drum asfaltat
După aproape trei ani de discuții, proiecte și tergiversări, specialiștii din Primăria Timișoara se pare că au descoperit soluția pentru realizarea legăturii între oraș și așa-numitul Drumul Boilor, care ar deveni o nouă variantă pentru a ajunge cu mașina la Moșnița.
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că totul a durat așa de mult din cauza discuțiilor cu proprietarii de terenuri din zonă. Primăria a reușit acum să convingă majoritatea să cedeze terenurile pentru realizarea drumului, însă încă mai sunt discuții cu un proprietar.
„Noul drum ne asigură legătura peste canalul care leagă comuna Moșnița de Timișoara. Vorbim despre un drum de 1,2 kilometri, pe care noi l-am face într-un timp foarte scurt, dar nu am avut terenul pe care este traseul drumului. În sfârșit, după doi ani de strădanii, am ajuns să îi convingem pe proprietarii de terenuri din zonă să ne doneze terenul pe care urmează să fie drumul, noi vom asigura acolo și rețelele de utilități, nu vom face un simplu drum, vom face trotuare, piste de biciclete. Cu un proprietar încă mai sunt discuții, dar, dacă nu vom ajunge la buna înțelegere cu el, vom pune presiune pe el, pur și simplu, izolându-l acolo. Exproprierea este una care rămâne ca ultimă soluție. Nu are casă, are teren. Nu este normal ca în timp ce ceilalți cetățenii au fost de acord să doneze, cineva să nu vrea să discute. A fost foarte necooperant, sper să devină mai cooperant”, a declarat Robu.
El a adăugat că speră ca în 2018 să se termine lucrările la acest drum vital pentru locuitorii din zonă.
„Avem un orizont de timp, în momentul în care soluționăm problema cu donațiile, asta va lua câteva săptămâni, noi vom da drumul la licitație și în 2018, mai devreme în niciun caz, vom ajunge să avem acel drum”, a explicat primarul Timișoarei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005793 (s)