News Flash:

Calatoria unui copil, de la conceptie pana la nastere

17 Mai 2018
1534 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida

Unul dintre cele mai incantatoare miracole ale Celui care ne-a facut este, din punctul nostru de vedere, formarea bebelusului in burtica. Nu stim altii cum sunt, dar noi nu ne mai saturam sa privim acest proces, din zeci de perspective diferite.

Un clip care pe noi ne fascineaza de-a dreptul ii apartine matematicianului, programatorului si artistului american Alexander Tsiaras, care prin imagini medicale reuseste sa descrie drumul dezvoltarii umane de la conceptie la nastere si dincolo de aceasta.

Tsiaris a reusit sa realizeze ilustratiile medicale cu dezvoltarea embrionica extraordinara a corpului uman, de la samanta pana la ovul si apoi la nastere, pe baza unui set largit de date procesate algoritmic, de la imagini de rezonanta micromagnetica cu bebelusi.

“Am avut sansa ca cineva sa lucreze la o masina de imagistica cu rezonanta micromagnetica la Institutul National de Sanatate. Urma sa demaram un nou proiect ce implica scanarea unui fat de la conceptie la nastere, folosind aceste tehnologii noi. Am scris algoritmii in cod, Paul Lauterbur a construit partea de hardware si a castigat premiul Nobel pentru inventarea RMN-ului. Am primit vestea. Acum va voi prezenta un fragment din proiectul „De la conceptie la nastere”, a explicat Alexander Tsiaris.

“Va voi arata ceva unic. Iata o inima umana la 25 de saptamani. Sunt doar doua fasii. Precum un origami uimitor, celulele se divid cu o rata de un milion de celule / secunda la 4 saptamani, si cresc peste celelalte. La 5 saptamani, poti sa vezi atriile si ventriculele precoce. La 6 saptamani, aceste pliuri cu papila din interiorul inimii pot sa traga in jos valvele din inima pana cand inima e dezvoltata – si la fel si intregul corp uman. Magia acestor mecanisme din interiorul fiecarei structuri genetice care spune fiecarei celule nevoase unde sa mearga – complexitatea acestor modele matematice legate de cum se intampla aceste lucruri depasesc intelegerea mintii umane”.
Alexander Tsiaris, supranumit si Leondardo DaVinci al lumii digitale, reuseste sa aduca stiinta la viata prin imagini nemaivazute.F abuloase imagini au fost vazute pe canalul oficial TED de peste 5.000.000 de oameni si au fost reincarcate pe multe alte canale.


 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007541 (s)