News Flash:

”Timișoara decide!”

Bugetul participativ al Primăriei a ajuns în faza depunerii de proiecte

31 Martie 2023
271 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a deschis etapa depunerii de proiecte pentru Bugetul Participativ ”Timișoara decide!” din 2023. Această inițiativă îi invită pe cetățeni să vină cu propuneri de proiecte fezabile pentru a beneficia comunitatea, pe domeniile alese de municipalitate. Înscrierile de proiecte se pot face online, pe platforma dedicată campaniei, până la 15 mai 2023, ora 22:00.

Noutatea din acest an este că din bugetul total de 4,2 milioane lei, suma de 1,2 milioane de lei va fi direcționată către Campania dedicată cartierelor, pentru patru zone: Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz, fiecare cu o sumă de 300.000 de lei alocată. Proiectele depuse vor fi evaluate de membrii comisiei, care vor oferi feedback pentru a crește șansele de a ajunge în etapa de vot.

În perioada următoare, vor fi organizate mai multe ateliere cu scopul de a identifica prioritățile și de a formula propuneri relevante pentru comunitate. Lista finală a proiectelor care au trecut de etapa de analiză va fi pusă la dispoziția publicului pentru votare, în intervalul 1 iunie - 2 iulie 2023, iar cele maxim 15 proiecte câștigătoare vor fi desemnate în urma votului timișorenilor. Fiecare persoană poate vota până la maxim 5 proiecte pe care le dorește implementate de către Primăria Timișoara.

Procesul decizional este transparent și poate fi accesat pe platforma dedicată campaniei, unde sunt disponibile regulamentul campaniei, criteriile de eligibilitate și alte informații utile. Cei care doresc informații suplimentare sau au nevoie de ajutor cu formularea și/sau depunerea unei propuneri online, pot contacta adresa de email: cartiere•primariatm.ro, sau nr. de telefon 0744 476 782. Bugetul Participativ încurajează consultarea cetățenească și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru finanțarea a până la 15 proiecte pe an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005101 (s)