News Flash:

BREAKING NEWS! Ioan Becali CONDAMNAT pentru dare de MITA

24 Noiembrie 2016
949 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan becali
Instanta a dat primele sentinte in cazul judecatoarei mituite in Dosarul Transferurilor. Astfel, Geanina Terceanu a fost condamnata la 5 ani si 6 luni de inchisoare. Ioan Becali, eliberat conditionat, si Victor Becali au primit cate 3 ani.

In acest caz, procurorul a cerut pedepse cu executarea pentru toti inculpatii din dosar. El sustine ca judecatoarea Geanina Terceanu a solicitat in schimbul pronuntarii unei sentinte favorabile aproape 200.000 euro. De asemenea, procurorul a subliniat ca in cazul fratilor Becali si al lui Cristi Borcea se pune problema recidivei. In plus, pe numele lui Ioan Becali, recent eliberat din inchisoare, procurorul a cerut emiterea unui nou mandat de executare.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Geanina Terceanu si fratii Ioan si Victor Becali au fost arestati, pe 20 noiembrie, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care o acuza pe judecatoare ca a luat 220.000 de euro mita pentru a-i achita pe cei doi si pe alti sase oameni de fotbal, in dosarul Transferurilor.


Potrivit procurorilor, in 24 februarie 2009, judecatorul la acea vreme Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalisti, cauza in care Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti cinci oameni de fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.


In 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpatii trimisi in judecata in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste zece milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.


Judecatorul a dispus achitare pentru toate infractiunile retinute in sarcina celor opt oameni de fotbal, in temeiul dispozitiilor articolului 10 litera a din Codul de procedura penala din anul 1968, respectiv pentru ca "fapta nu exista".


In urma investigatiilor, procurorii DNA au stabilit ca, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpatii Ioan si Victor Becali si de la suspectul Cristian Borcea, in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand din aprilie 2009 si pana in mai 2012.

geanina terceanu cristi borcea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007491 (s)