News Flash:

Alexandru Arsinel, chemat la DIICOT in cazul Lucan

11 Ianuarie 2018
718 Vizualizari | 0 Comentarii
arsinel

Actorul Alexandru Arsinel a ajuns joi dimineata la DIICOT, unde va fi audiat in dosarul medicului Mihai Lucan.

Arsinel a fost beneficiarul unui transplant renal facut la clinica medicului Mihai Lucan. S-a vorbit atunci ca ar fi putut exista unele favorizari care l-a privi pe actor, insa Alexandru Arsinel sustine ca s-a respectat intreaga procedura.

Totul a pornit dupa ce Emanuel Ungureanu, vicepresedintele Comisie de Sanatate din Camera Deputatilor si omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, il critica pe actorul Alexandru Arsinel, care i-a luat apararea medicului, spunand ca acesta a avut parte de un transplant in mod preferential.

Medicul Mihai Lucan a depus, prin intermediul avocatilor, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala pe numele deputatului USR Emanuel Ungureanu, pe care il acuza de compromiterea intereselor justitiei, in dosarul instrumentat impotriva sa de DIICOT, informeaza Mediafax.

In plangerea depusa de medicul Lucan la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Emanuel Ungureanu este acuzat ca a dezvaluit intentionat si in mod tendentios jurnalistilor informatii trunchiate, pentru a crea o "presiune mediatica asupra instantelor de judecata" si ca sa "asigure succesul acuzarii", spun surse judiciare.

De asemenea, potrivit plangerii, multe dintre informatiile furnizate de deputatul USR procurorului DIICOT Marian Delcea se bazau, de fapt, pe "analize proprii" ale unor informatii primite de la diverse surse, date care mai apoi au fost prezentate de acesta presei, in cadrul unor declaratii publice, chiar inainte ca avocatii sa ia la cunostinta faptul ca Ungureanu a fost audiat, precizeaza luju.ro.

Aceste informatii sunt, potrivit plangerii penale, dovedibile prin compararea declaratiilor de presa care se regasesc in presa cu continutul declaratiilor date de Emanuel Ungureanu la DIICOT.

Medicul Mihai Lucan mai arata, in plangere, ca procurorul de caz Marian Delcea ar fi sustinut in timpul audierii din 3 ianuarie 2018 a deputatului Emanuel Ungureanu ca acesta din urma detine calitatea de "colaborator 'cu acte' al DIICOT", inca din 2007-2008, precizeaza sursa citata.

"In timpul anchetei dl.procuror Marian Delcea a afirmat in mai multe randuri, inclusiv cu ocazia audierii deputatului Emanuel Ungureanu din data de 3 ianuarie 2018, ca acesta a fost colaborator 'cu acte' al DIICOT in sensul art. 148 din Codul de procedura penala incepand cu 2007-2008", explica sursa mentionata.

Mai mult, in timpul audierii s-ar fi aflat ca, in 2015-2016, au fost cooptati in aceeasi calitate si medicii Silviu Laurentiu Moga si Mihai Domnutiu Suciu din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj Napoca.


ungureanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051393 (s)