News Flash:

BREAKING NEWS: Carmen Dan ii cere premierului DEMITEREA sefului Politiei Romane, iar sefilor de la Serviciile Omoruri si Control Intern Brigada Rutiera le solicita sa faca un pas in spate

9 Ianuarie 2018
915 Vizualizari | 0 Comentarii
dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, marti, ca a transmis premierului solicitarea de a il demite pe seful Politiei Romane, Bogdan Despescu. Cauza, explicatiile lacunare privind mentinerea in sistem a politistului suspectat de pedofilie.


"Am transmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane", a declarat Carmen Dan.

In locul chestorului Bogdan Despescu ar urma sa fie imputernicit Catalin Ionita, actualul sef al Directiei Generale Anticoruptie.

Totodata, ministrul de Interne a cerut marti ca sefii de Servicii de la Omoruri si Control Intern din cadrul Brigazii Politiei Rutiere sa faca un pas in spate, adica sa demisioneze, dupa cazul in care un politist a fost depistat ca fiind pedofilul surprins de camerele de supraveghere in lift.
"Astept ca seful Serviciului Omoruri sa faca un pas in spate. Asa cum astept ca seful de la Control Intern din Brigada Rutiera a faca un pas in spate", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, in conferinta in care a anuntat si ca a cerut premierului demiterea sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu.

Carmen Dan a afirmat ca este total nemultumita de lipsa de asumare din sistem dupa cazul politistului identificat ca fiind autorul actelor de hartuire sexuala asupra unor copii. De altfel, la audieri a reiesit ca este posibil ca acesta sa fi comis in mod repetat faptele, desi dosarele au ramas pana acum cu autor necunoscut.

"Am inteles ca nimeni dintre sefi nu a inteles sa isi asume o responsabilitate, desi acesta era suspect inca din 2009, a fost mentinut in Politie. (...) ce s-a intamplat cu cazul din 2015, care a mers la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 si apoi la Serviciul de Control Intern al Brigazii Rutiere? De atunci s-a stat cu o lucrare, iar intre timp acesta avea si activitate operativa, ultima amenda fiind cea din luna decembrie", a mai spus ministrul de Interne.

Aceasta a precizat ca este greu de inteles cum nimeni din proximitatea politistului nu a stiut de devierile sale comportamentale.

"I-am cerut domnului Despescu sa aiba discutii cu domnul Gavris, de la Serviciul Omoruri. Aflam ca cel din 2009 s-a prescris. Explicatiile de aseara le apreciez lacunare", a mai spus Carmen Dan.

Cine este seful Politiei Romane, Bogdan Despescu

Chestorul Bogdan Despescu a fost numit sef al Politiei Romane, in locul lui Petre Toba, in decembrie 2015.

Bogdan Despescu a fost propus in functia de inspector general al Politiei Romane de catre ministrul Petre Toba, care a condus IGPR pana cand a fost investit in functia de ministru al Afacerilor Interne.

Decizia de numire semnata de premierul Dacian Ciolos.

Noul inspector general al Politiei Romane a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" in anul 1995, ulterior ocupand diferite functii in inspectoratelor de politie ale judetelor Buzau, Prahova si Constanta. Din 20 iulie 2014, Bogdan Despescu a ocupat functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

Chestorul de politie Bogdan Despescu are 45 de ani, este casatorit si are un copil.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006139 (s)