News Flash:

Tudose, dupa sedinta CEx: Nu renunt la RESTRUCTURARE. Dragnea: Trebuie sa discutam si cu ALDE. Necesita vot in Parlament

9 Ianuarie 2018
834 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose4

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, după şedinţa CEx, că a lansat ideea restructurării Guvernului, în şedinţa de luni, dar va discuta în detaliu în şedinţa de la finalul lunii de la Iaşi. La rândul său Liviu Dragnea a declarat că următoarea şedinţă a Consiliului Executiv va avea loc în perioada 29-31 ianuarie la Iaşi, iar restructurarea Guvernului rămâne temă de discuţie, dar în acest caz e nevoie de discuţii cu liderii ALDE pentru că ar urma un vot în Parlament.

"M-a sunat Tăriceanu acum două zile şi m-a întrebat despre ce este vorba. Şi i-am spus că nu se pune problema să luăm vreo decizie azi pentru că trebuie să discutăm în coaliţie. (...) Dacă poate fi o restructurare, o remaniere, că nu e nici una nici alta, ci se regândeşte fluxul dintre ministere, poate să fie şi asta. S-a discutat să facem poate la CEx-ul viitor trebuie să discutăm şi cu partenerii de la ALDE, pentru că o restructurare a Guvernului necesită un vot în Parlament", a declarat Liviu Dragnea.

"Decizia finală se va lua în Coaliţie, cred eu, pentru că trebuie să ajungă în Parlament şi să se voteze. Decizia este de propunere şi având în vedere că e guvern politic, cred că şi PSD şi ALDE trebuie să aprobe un posibil proiect de restructurare pentru a avea garanţia că în Parlament se votează, pentru că vrând-nevrând merge în Parlament. Nu poate fi prezentată în Parlament, după părerea mea, înainte de a exista un gir politic al celor două partide şi l coaliţiei pentru a avea garanţie că acolo avem majoritate la votul respectiv", a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă este de părere că premierul va risca şi va merge mai departe cu această restructurare fără girul coaliţiei, liderul PSD a răspuns: "eu sper să nu"

Liderul PSD a anunţat că următoarea şedinţă are loc în perioada 29-31 ianuarie la Iaşi.

Tudose, după şedinţa CEx: "RESTRUCTURAREA nu se putea face azi"

"Restructurarea nu se putea face azi. La finalul lunii vom discuta în şedinţa Consiliului Executiv de la Iaşi", a declarat pre mierul Mihai Tudose.

"S-a mai discutat şi se mai discută şi în viitor. E nevoie de reforma statului", a declarat după şedinţă şi Marian Oprişan, unul dintre susţinătorii restructurării aparatului central.

Social democraţii s-au reunit luni în şedinţa Consiliului Executiv, unde un subiect va fi găsirea unui înlocuitor pentru Doina Pană la Ministerul Apelor.

Pe de altă parte, mai mulţi social democraţi, în frunte cu premierul Mihai Tudose, au invocat necesitatea unei restructurări a Executivului.

Printre ministerele care ar putea fi comasare se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul şi Tineretul şi Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum şi Educaţia şi Cercetarea.

În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi - Mariu Nica şi Victor Negrescu, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.


guvernului liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 33 queries | Mysql time :0.056334 (s)