News Flash:

Bors de fasole delicios. Va oferim o reteta din strabuni

24 Aprilie 2018
943 Vizualizari | 0 Comentarii
bors

Ingrediente:
300 g fasole boabe

200 g fasole verde pastai
2 cepe
2 morcovi
o bucata telina
o radacina pastarnac
3 rosii in bulion
o lingura bulion
500 ml bors
sare

verdeata dupa gust
1. Cu o seara inainte, fasolea boabe se pune la inmuiat in apa rece. A doua zi se arunca apa si se pune la fiert cu apa proaspata, de trei ori.
2. Se lasa pe foc pana este pe jumatate fiarta si apoi se adauga toate radacinoasele taiate marunt. Se pune si ceapa.
3. Cand fasolea a fiert, se adauga rosiile si bulionul, se lasa sa dea un clocot si apoi se pune fasolea pastai.
4. Se lasa si fasolea la fiert, se toarna ;i cantitatea de bors, clocotit separat, se mai lasa un clocot si se trage de pe foc. Se potriveste de sare si se aduce la masa cu verdeata, dupa gust.

Din cand in cand, ne aducem aminte de simplele deserturi din copilarie si ne loveste o pofta de ceva bun si un dor de mama si bunica! Cu dor si pofta va poftesc la o budinca de gris! Voi o faceti in acelasi fel?
Ingrediente:
500 ml lapte
100 g gris
2 linguri zahar
2 oua
Pentru copt:
100 g zahar cristale
Pentru decor:
50 g stafide
1. Laptele si zaharul se pun pe foc si cand da in clocot se pune grisul.
2. Se micsoreaza focul, se amesteca pana ce grisul este fiert si apoi se lasa la racit.
3. Se pun galbenusurile si apoi albusurile batute spuma.
4. Intr-o oala care sa incapa la cuptor se pune zaharul la topit, se roteste vasul pentru ca zaharul caramel sa atinga si peretii. Se pune amestecul cu gris si oua si se lasa la cuptor pentru 10 minute.
Budinca de gris se rastoarna pe un platou si se serveste rece, cu stafide.
Citeste si : Tort cu cafea instant
Imi vei multumi pentru reteta asta de tort cu cafea instant! Toti sunt indragostiti de tortul asta pentru ca seamana cu dulciurile de la cofetariile de lux!
Ingrediente pentru tort cu cafea instant:
Pentru blat:
● 170 g unt
● 140 g zahar pudra
● 3 oua
● 140 g faina
● 80 g nuci
● 2 lingurite cafea instant
● o lingura apa calda
Pentru crema:
● 4 linguri lapte

● 5 lingurite cafea instant
● 200 g unt moale
● 150 g zahar
● 200 g mascarpone
1. Pentru blat, untul se freaca cu zaharul, apoi se adauga apa si ouale unul cate altul. Se cerne faina si se adauga.
2. Se pun nucile maruntite si cafeaua, se amesteca si se toarna aluatul in doua forme unse si tapetate cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor 25 de minute.
3. Pentru crema, se pun pe foc laptele si cafeaua si se amesteca pentru a dizolva cafeaua. Se transfera intr-un castron si se lasa la racit. Se freaca untul si zaharul, apoi se adauga mascarpone si cafeaua si se amesteca bine.
4. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in trei foi.
Se asaza foile cu crema intre ele, se acopera cu restul de crema si se orneaza dupa gust, cu boabe de cafea. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
Sursa:www.libertateapentrufemei.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006046 (s)