News Flash:

BOMBA! Cine este PREMIERUL cu care PSD si ALDE merg in fata lui Iohannis!

17 Decembrie 2016
2681 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea
Social-democratii au decis, alaturi de partidul ALDE sa ii propuna lui Klaus Iohannis ca senatorul de Arad, Mihai Fifor sa ocupe functia de premier, convinsi fiind ca liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va avea sanse sa fie acceptat de presedinte. Potrivit EVZ, Fifor este prima optiune pe lista PSD dupa Liviu Dragnea si omul in care seful social-democratilor ar avea incredere. Liviu Dragnea va fi presedintele Camerei Deputatilor, iar Calin Popescu Tariceanu va ramane sef la Senat.

Mihai Fifor, in varsta de 46 de ani a intrat in Parlament in 2012. Acesta a fost senator de Dolj si a cunoscut o ascensiune rapida in PSD. A condus comisia parlamentara de ancheta a terenurilor de la Nana si a fost propulsat de Dragnea la sefia PSD de la Senat, functie pe care in trecut au detinut-o lideri marcanti precum Ion Iliescu si Ilie Sarbu.

Fifor este licentiat in Filosofie, a absolvit Facultatea de Litere si Istorie a Universitatii Craiova si detine un master in literatura romana. In 2003, Fifor a devenit doctor in antropologie sociala.

Liviu Dragnea a precizat ca nu exista nicio lista cu propuneri, fiindca va fi o singura propunere: "Am vazut si in timpul campaniei electorale, erau alte nume, ca posibili premieri. Dupa alegeri au aparut alte nume ca posibili premieri. Nu exista nicio lista scurta. Stiti foarte bine si dumneavoastra ca sunt unii care se autopropun pe la televiziuni si dau pe surse, sau sunt altii pe care-i inventeaza altii. Nu va luati dupa asta", a declarat Liviu Dragnea, in conferinta de presa, el fiind intrebat daca numele vehiculate in presa cu privire la variantele de "posibili premieri ai PSD, Sorin Grindeanu, Mihai Fifor si Vasile Dincu" se afla pe o "lista scurta" a sa. 

"Plec in continuare de la prezumtia de buna credinta. Eu sunt un om responsabil, nu am de gand sa promovez un conflict inutil, vom merge foarte cinstit cu o propunere care sa poata sa fie acceptata si care din punct de vedere matematic si politic sa nu poata sa fie refuzata. Sper ca presedintele Romaniei sa respecte regulile sfinte ale democratiei si votul popular. (...) Eu sper ca nu va refuza. Nu va avea niciun motiv constitutional sa refuze aceasta propunere. (...) Eu nu am de gand sa incalc nicio lege, PSD nu are de gand sa incalce nicio lege", a sustinut Dragnea. 

mihai fifor ion iliescu ilie sarbu liviu dragnea sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006621 (s)