News Flash:

PS Iustin Sigheteanul este noul Episcop de Maramures si Satmar

16 Decembrie 2016
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
PS Iustin Sigheteanul
In ziua de 16 decembrie 2016, la Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, s-a desfasurat sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.


Conform stiripesurse.ro, in cadrul acestei sedinte, a avut alegerea noului Episcop al Maramuresului si Satmarului, scaun ramas vacant in urma decesului Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop onorific Iustinian Chira.


In ziua de 8 decembrie 2016, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului in consultare cu Adunarea eparhiala a Episcopiei Maramuresului si Satmarului au desemnat prin vot secret drept candidati pe Preasfintitul Parinte IUSTIN SIGHETEANUL, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, si pe Preacuviosul Parinte Arhimandrit TIMOTEI BEL, Staretul Manastirii Scarisoara Noua si exarhul Manastirilor din Episcopia Maramuresului si Satmarului.


Sfantul Sinod a ales prin vot secret pe Preasfintitul Parinte IUSTIN, in scaunul vacant de Episcop al Maramuresului si Satmarului, cu 36 de voturi din 43 de voturi valid exprimate.


Intronizarea noului Episcop al Maramuresului si Satmarului va avea loc in data de 27 decembrie 2016, la Baia-Mare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007753 (s)