News Flash:

BNR nu stie ce impact bugetar are Legea salarizarii

4 Iulie 2017
839 Vizualizari | 0 Comentarii
Mugur Iasarescu
Banca Nationala Romaniei nu are inca o imagine clara cu privire la impactul pe care il va avea Legea salarizarii si de aceea sunt necesare evaluari ca sa vedem cum actioneaza si alti factori, a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale a RomanieiMugur Isarescu
"Specialistii bancii nationale analizeaza impactul Legii salarizarii, dar comunicatul surprinde aceste aspecte in cateva paragrafe, subliniind faptul ca mai degraba suntem, pe de o parte, in fata unui impact care va actiona in sensul influentarii inflatiei, iar pe de alta parte avem inca multe incertitudini. Deci, ca sa facem in momentul actual o suma a lor, o suma algebrica, ca sa spunem asa, intram mai degraba in zona incertitudinilor. Nu avem inca o claritate deplina asupra impactului. Mai trebuie sa facem evaluari si sa vedem cum actioneaza si alti factori", a spus Mugur Isarescu.
Potrivit comunicatului BNR, cele mai recente evaluari reconfirma perspectiva continuarii cresterii ratei anuale a inflatiei in viitorul apropiat, in conditiile plasarii ei pe o traiectorie usor superioara celei evidentiate de prognoza pe termen mediu publicata in Raportul asupra inflatiei din mai 2017, inclusiv in cazul ratei anuale a inflatiei de baza.  

banca nationala romaniei bancii nationale mugur isarescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 22 queries | Mysql time :0.047349 (s)