News Flash:

Biroul Permanent al Senatului discuta miercuri solicitarea DNA in cazul lui Gabriel Oprea

26 Ianuarie 2016
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea
Biroul Permanent al Senatului va discuta miercuri solicitarea DNA de incuviintare a urmaririi penale pe numele fostului ministru Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de infractiuni de abuz in serviciu.
Sedinta conducerii Senatului a fost programata pentru ora 11.00, a declarat presedintele acestui for, Calin Popescu Tariceanu.
Senatorii din Comisia juridica urmeaza sa se reuneasca martea viitoare pentru a discuta cererea DNA.
''Ieri (luni – n.r.) a fost primita solicitarea procurorului general, a persoanei care a fost delegata din partea procurorului general sa trimita dosarul catre Senat. (...) Noi ne intrunim saptamana viitoare, incepe activitatea parlamentara, marti se intruneste Comisia juridica. (…) Nu pot sa dau o data pentru raportul Comisiei juridice, insa nu dureaza foarte mult. Va fi tratat dosarul cu toata disponibilitatea. Nu vreau sa folosesc termenul celeritate ca nu mi se pare acesta cel mai important criteriu'', a spus Tariceanu.
El a aratat ca a decis convocarea Biroului Permanent miercuri pentru a evita acuzatiile ca trage de timp, desi calendarul ar fi fost acelasi daca solicitarea ar fi fost luata in discutie luni, 1 februarie.
''Dupa consultarea cu colegii, vazand ca este disponibilitate de timp, ca sa nu existe cumva tot felul de comentarii legate de o posibila tergiversare, am luat aceasta hotarare. Daca ne-am fi intrunit luni, in cadrul Biroului Permanent, probabil calendarul ar fi fost, in mare, acelasi'', a precizat presedintele Senatului.
Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.
Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.
Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.  Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005528 (s)