News Flash:

Transfagarasanul, printre cele mai frumoase destinatii pentru vacante la volan din Europa

26 Ianuarie 2016
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
transfagarasan
Trasfagarasanul se numara printre cele mai frumoase zece destinatii de vacanta din Europa, care pot fi vizitate de turisti la volanul propriei masini, potrivit echipei The Telegraph Travel.
Jurnalistii publicatiei britanice The Telegraph au realizat un top 10 al celor mai frumoase destinatii pentru vacante la volan din Europa, care includ trasee din Islanda pana in Romania.
In acest clasament, Transfagarasanul se situeaza pe locul al noualea. Jurnalistii The Telegraph amintesc faptul ca Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC "Top Gear", a spus despre Transfagarasan ca este "cel mai bun drum pe care a condus vreodata".
Totodata, jurnalistii de la The Telegraph spun ca din orice perspectiva ai privi Transfagarasanul, acesta este "o incredibila isprava de inginerie", un drum ca o pista impanzita cu tunele, viaducte si poduri, "care cere o iscusinta de a conduce serpuit, ce depaseste limitele unei astfel de aventuri".
The Telegraph precizeaza ca Trasfagarasanul "a fost creatia liderului comunist Nicolae Ceausescu", care "voia sa se asigure ca exista o cale rapida de evadare, in cazul unei invazii sovietice, prin trecatorile montane pitoresti pozitionate strategic din Carpatii Meridionali". Ruta nu a fost insa niciodata folosita in acest scop, precizeaza The Telegraph.
"Am strabatut Transfagarasanul de la nord la sud intr-o zi inmiresmata de toamna si-mi amintesc ca eram cu rasuflarea taiata la fiecare curba abrupta. Daca viziunea ta asupra Paradisului coincide cu imaginea unui set Scalextric (denumirea unui brand britanic ce produce piste si automobile de cursa de jucarie in miniatura - n.r.) intins pe mai bine de 500 de mile, atunci Transfagarasanul este destinatia perfecta", mai relateaza The Telegraph.
The Telegraph le recomanda turistilor sa mearga pe Transfagarasan vara sau toamna, intrucat drumul este inchis de la sfarsitul lui octombrie pana la sfarsitul lui iunie din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
Totodata, The Telegraph spune ca traseul automobilistic poate incepe la Curtea de Arges si se poate incheia la Cartisoara, cei interesati putand sa se relaxeze la un pranz, langa lacul Balea.
"Vacanta la volan ar trebui sa includa in intinerariul excursionistilor si vizitarea oraselor transilvanene Sibiu, Brasov si Sighisoara", mai spune The Telegraph.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004742 (s)