News Flash:

Bicicletele si trotinetele, INTERZISE in centrul Timisoarei

23 Iunie 2017
1314 Vizualizari | 1 Comentarii
biciclist trafic
Consilierii locali au inceput deja sa discute, in comisii, proiectul de hotarare propus de Politia Locala, la initiativa primarului Nicolae Robu, prin care, practic, sunt interzise deplasarile cu trotineta, monociclu, tricicleta, skateboard, hoverboard, segway sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni in centrul istoric al Timisoarei. Amenzile se dau in functie de varsta, incepand de la 14 ani, deci copiilor fara buletin nu li se aplica interdictia.
Marti, consilierii locali se vor intalni in sedinta pentru a discuta pe marginea proiectului de hotarare anuntat zilele trecute de Robu. Nu este un proiect de hotarare distinct, ci, practic, se propune modificarea HCL 371/2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor in Timisoara.
„Pentru a se asigura un climat de siguranta persoanelor care frecventeaza zona pietonala a municipiului Timisoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmari grave asupra integritatii fizice a persoanelor care circula in aceasta zona, primarul municipiului Timisoara a apreciat ca fiind necesara adoptarea unei hotarari de consiliu local pentru interzicerea folosirii monociclurilor, trotinetelor si a altor mijloace de deplasare similare. De asemenea, in aceasta zona patrund si circula cu viteza persoane care utilizeaza skateboard-uri, hoverboard-uri, segway, trotinete sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni care pun in pericol siguranta pietonilor care se deplaseaza in zona pietonala, in special a copiilor, ce pot fi cu usurinta vatamati prin coliziunea cu cei care se deplaseaza utilizand mijloacele mentionate mai sus”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare, scrie tion.ro.
In proiect nu sunt specificate distinct rolele, cu toate ca primarul Nicolae Robu a anuntat ca si acestea vor fi interzise. Cel mai probabil, politistii locali vor aplica amenzi considerand ca rolele intra la categoria „mijloace de deplasare de mici dimensiuni”.
Amenzi de la 14 ani, intre 400 si 800 de lei
Proiectul de hotarare prevede si amenzile propuse de Politia Locala Timisoara. Acestea ar urma sa fie date in functie de varsta celui care incalca interdictia, incepand de la 14 ani.
Asadar, cei intre 14 si 16 vor primi amenzi de 400 de lei, cei cu varsta intre 16 si 18 ani vor primi amenzi de 600 de lei, iar cei care au peste 18 ani vor primi amenzi de 800 de lei. Sanctiunile sunt oricum mult mai mari decat cele aplicate soferilor prinsi ca intra cu autoturismele in zonele pietonale, in cazul lor fiind aplicate amenzi intre 290 si 435 de lei.

consilierii locali politia locala nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Sergiu  | #5842
X mai mari pt trotinete decat pt masinile care intra pe zonele pietonale. Umflatii astia de la conducerea Timisoarei vor sa-si poata parca limuzinele de lux chiar si pe trotuare fara sa le pese ca o femeie nu poate trece pe trotuar cu caruciorul din cauza limuzinei lor.
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006006 (s)