News Flash:

Bea o cana de lapte cu cacao inainte de culcare! Uite de ce este bine sa faci asa in fiecare seara

23 Octombrie 2017
1221 Vizualizari | 0 Comentarii
lapte cu cacao
cana de cacao cu lapte servita seara poate sa imbunatateasca memoria, sustin autorii unui studiu publicat recent in revista Nature Neuroscience. Compusii chimici din boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei.

Cacaua cu lapte este o bautura ideala in anotimpul rece, care ajuta la buna functionare a creierului, incetinind, in acelasi timp, si procesul de imbatranire a organismului.
Studiul a descoperit ca substantele continute de boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei. Antioxidantii din cacao au capacitatea de a imbunatati memoria persoanelor de varsta a treia. In plus, diminueaza riscul imbolnavirii de diabetcancerboli de inima.

De asemenea, conform studiilor de specialitate, cacaua poate reduce considerabil riscul de cancer, deoarece protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 37 de persoane cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani, care au primit care au consumat cacao cu lapte timp de trei luni, informeaza Mediafax.

Astfel, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva.
Cercetatorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii spun ca noua cercetare ofera prima dovada directa a faptului ca declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier. Se pare ca aceasta bautura poate proteja creierul contra dementei.

Mai trebuie precizat faptul ca aceasta bautura delicioasa are capacitatea de a combate stresul, surmenajul psihic si depresia.
Substantele active din boabele de cacao stimuleaza eliberarea endorfinei si serotoninei  (hormonii fericirii). De aceea, atunci cand sunteti tristi, nutritionistii va recomanda sa beti o ceasca de cacao. Astfel, starea voastra de spirit se va imbunatati.

diabet cancer cacao creier bautura delicioasa hormonii fericirii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006214 (s)