News Flash:

Basescu: "SRI trebuie pus zdravan sub control, iar pentru DNA trebuie legea raspunderii magistratilor"

31 Iulie 2016
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca SRI trebuie pus "zdravan" sub control printr-o comisie parlamentara "extrem de puternica", iar instrumentul prin care poate fi controlat DNA este legea raspunderii magistratilor.
Traian Basescu a sustinut la Romania TV ca este evident ca sunt probleme in ce priveste controlul civil asupra activitatii serviciilor secrete, lucru care poate fi rezolvat, in opinia sa, printr-o comisie parlamentara de control "extrem de puternica". "SRI trebuie pus zdravan sub control", a subliniat fostul sef de stat.
In privinta DNA, el este de parere ca acesta poate fi controlat prin adoptarea legii raspunderii magistratilor.
"Instrumentul nu este punerea DNA sub control parlamentar, ci instrumentul este legea raspunderii magistratilor", a precizat fostul presedinte, adaugand ca adoptarea acestei legi ar insemna incetarea multor cazuri de abuz.
Referitor la declaratiile presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, potrivit carora Romania este condusa de DNA si SRI, tinta acestora fiind indepartarea ALDE din viitorul Parlament, Basescu a spus amuzat ca nu crede ca ALDE este o tinta.
"Vreau sa va dau cateva exemple in care aratam ca nu suntem stat de drept, iar domnul Iohannis nu-i strain de acest lucru", a aratat liderul PMP.
El a amintit de decizia definitiva din dosarul familiei Iohannis referitor la una din case, in urma careia presedintele a spus ca nu este multumit, iar apoi s-a aprobat revizuirea si mutarea procesului. De asemenea, fostul presedinte a sustinut ca fostul presedinte ANI Horia Georgescu a fost "incatusat" pentru ca a insistat in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005604 (s)