News Flash:

Basescu a informat Parlamentul cu privire la intrarea si stationarea unor aeronave NATO in Romania

8 Septembrie 2014
929 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu a informat Parlamentul, printr-o scrisoare datata 3 septembrie, asupra faptului ca a aprobat intrarea si stationarea in Romania a unui detasament de aeronave NATO si a personalului aferent, respectiv 150-250 de persoane, apartinand altor state aliate.
”In temeiul si in conditiile Legii nr. 291/2007 privind intrarea, stationarea si desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, am aprobat propunerile prim-ministrului referitoare la intrarea si stationarea in Romania a unui detasament de aeronave si a personalului aferent in functie de tipul aeronavelor dislocate, respectiv 150-250 de persoane, apartinand altor state aliate, pe principiul rotatiei, pentru executarea, alaturi de fortele nationale, a misiunilor de Politie Aeriana NATO”, se precizeaza in scrisoarea presedintelui Basescu transmisa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.
Totodata, in scrisoare se mentioneaza ca fondurile financiare necesare desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO referitoare la infrastructura si mentenanta acesteia vor fi asigurate de catre tara noastra, iar costurile pentru operarea si mentenanta aeronavelor NATO vor reveni natiunii trimitatoare.
Basescu mai mentioneaza ca, pe fondul crizei din Ucraina, la nivelul Aliantei Nord-Atlantice s-a aprobat un pachet de 18 masuri imediate de reasigurare a aliatilor, intre acestea fiind si intarirea misiunii de Politie Aeriana. Mediafax.ro

nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1087 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028616 (s)