News Flash:

Banicioiu: Farmaciile sunt obligate sa aduca in 24 de ore medicamentele compensate care lipsesc

7 Noiembrie 2014
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Farmaciile care au contract cu casele de asigurari de sanatate sunt obligate sa aduca, in 24 de ore, medicamentele compensate si gratuite pentru bolile acute care s-au epuizat si in 48 de ore pe cele pentru suferintele cronice, altfel risca sa ramana fara contract, atentioneaza Ministerul Sanatatii.
Reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au demarat, joi, verificari privind respectarea obligatiilor pe care le au farmaciile care au contract cu casele de asigurari de sanatate. Astfel, timp de o luna, echipe mixte de inspectori vor verifica modul in care se respecta eliberarea medicamentelor compensate si gratuite.
Conform prevederilor legale, farmaciile au obligatia de a se aproviziona in mod continuu cu medicamentele care sunt acordate in cadrul sistemului de asigurari de sanatate, cu sau fara contributie personala, mai precis medicamentele compensate si gratuite.
"In conditiile in care un pacient solicita un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are in stoc medicamentele compensate la preturi mai mici sau egale cu pretul de referinta, aceasta are obligatia de a se aproviziona in termen de 24 de ore pentru bolile acute si 48 de ore pentru cele cronice. In niciun caz farmacia nu trebuie sa propuna pacientului un medicament mai scump", a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii. Mediafax.ro

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008970 (s)