News Flash:

„Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu, desemnat cel mai bun film intr-o limba straina de catre National Society of Film Critics

8 Ianuarie 2018
944 Vizualizari | 0 Comentarii
bac

Lungmetrajul „Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost desemnat, sambata seara, cel mai bun film intr-o limba straina de catre National Society of Film Critics.
Filmul „Bacalaureat", pentru care Cristian Mungiu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2016, a concurat cu „Faces Places”, de Agnès Varda, si „120 Battements par minute”, de Robin Campillo, potrivit nationalsocietyoffilmcritics.com.

Lungmetrajul romanesc a primit 35 de voturi.

Anul trecut, „Toni Erdmann”, coproductie cu participare romaneasca, regizata de Maren Ade, a fost aleasa de National Society of Film Critics cel mai bun film intr-o limba straina.

Lungmetrajul „Lady Bird”, regizat de Greta Gerwig, a fost recompensat, cu patru trofee de catre National Society of Film Critics, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.

Pelicula, cu Saoirse Ronan in rol principal, a obtinut premii si la categoriile „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu” (Gerwig) si „cea mai buna actrita in rol secundar” (Laurie Metcalf).

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Sally Hawkins, pentru interpretarile din „The Shape of Water” (r. Guillermo del Toro) si „Maudie” (r. Aisling Walsh).

Daniel Kaluuya a fost recompensat pentru rolul principal din „Get Out”, iar cel mai bun actor in rol secundar a fost desemnat Willem Dafoe, pentru „The Florida Project”.

Anul trecut, „Moonlight” a fost marele castigator al premiilor oferite de critici. Lungmetrajul lui Barry Jenkins a primit patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film.

NSFC este formata din 59 de critici, prezidata de Justin Chang, de la Los Angeles Times. Fondata in 1966, societatea isi selecteaza membrii din echipele publicatiilor din Statele Unite, inclusiv The Wall Street Journal, The New Yorker, The Village Voice, The Christian Science Monitor si NPR.

Anul acesta, criticii au votat pentru a 52-a oara filmele si cineastii preferati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 33 queries | Mysql time :0.004712 (s)